Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na nepoštene

Iz imovine direktora Porezna naplatila 7 milijuna kuna poreza

porez
Duško Marušić/PIXSELL
02.11.2012.
u 14:15

Najveći dio naplaćenih sedam milijuna kuna poreza otpada na poduzetnike iz Splita i Osijeka. U Splitu su vlasnici i direktori "ostali" bez 4,3 milijuna kuna, a u Osijeku 2,46 milijuna kuna.

Država je počela naplaćivati novac iz osobne imovine direktora i vlasnika poduzeća koja nisu plaćala svoje porezne obveze iako su imala novca za njihovo pokrivanje.

Umjesto plaćanja poreza, direktori i vlasnici novac su prebacivali s računa jedne tvrtke na drugu tvrtku ili na svoje privatne račune, piše Novi list.

Država je od tih direktora uspjela dosad naplatiti više od 7 milijuna kuna. Izmjene poreznog zakona Vladi su omogućile da direktori i vlasnici svojom imovinom garantiraju za porezne dugove, ako se dokaže zlouporaba, odnosno namjera da prebacuju novac i imovinu između povezanih društava ili na osobne račune.

Najviše naplatili od direktora iz Splita i Osijeka

Dosad je doneseno 165 rješenja u kojima se direktore i vlasnike tereti za 248 milijuna kuna, dok je Porezna uprava ukupno pokrenula 362 takva postupka u kojima vrijednost nenaplaćenog poreza doseže milijardu kuna.

Najveći dio naplaćenih sedam milijuna kuna poreza otpada na poduzetnike iz Splita i Osijeka. U Splitu su vlasnici i direktori "ostali" bez 4,3 milijuna kuna, a u Osijeku 2,46 milijuna kuna. Porezna uprava je u 162 slučaja došla do faze zapisnika, što je korak prije donošenja rješenja. Iz slučajeva u kojima je doneseno rješenje ili zapisnik, Porezna uprava namjerava naplatiti 489 milijuna kuna.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

>>Cigarete od 1. srpnja znatno skuplje, trošarine na kavu manje

Komentara 3

GA
gavran
15:08 02.11.2012.

i to ce pasti na Ustavnom sudu...

OB
-obrisani-
16:51 02.11.2012.

Osim nedavno objavljene Liste dužnika poreza državi, sada bi trebalo objaviti Listu svih onih koji su podmirili djelomično ili u cijelosti, kao i ovih kojima se država sama naplatila. Trebao bi se se pokrenuti postupak u kojem bi se utvrdilo,o, kako i zašto je taj bogataš oštetio državu ne plaćajući porez. Ti su nas kriminalci uništili, oduzeli tisuće radnih mjesta. Sve je to kriv HDZ sa svojim sposobnim kriminalcima vođama. Ako je ovo krenulo i Porezna bude pošteno učinkovita, bez obzira o kome se radi, biti će nam izgleda mnogo bolje no što smo do nedavno mislili. Sporo ide na bolje, a na loše ubrzano. Treba pod hitno povratiti sve, baš sve ukradeno.

RO
rotten
17:14 02.11.2012.

...zrno soli... a isto tako trebala bi država izdati svoju listu dugovanja(obrtnicima i poduzećima) te datumima dospijeća kada su fakture TREBALE biti plaćene i onda bi svima bila jasna spirala neplačanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije