Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DUMBOVIĆ

Još se jedan poduzetnik nagodio s USKOK-om: Osuđen na rad za opće dobro, mora platiti i kaznu od 50.000 eura

Petrinjski gradonačelnik Dumbović o prosvjedu lokalnih građevinskih obrtnika i poduzetnika
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
24.04.2024.
u 14:57

Nova nagodba postignuta je na sjednici optužnog vijeća na zagrebačkim Županijskom sudu, pa su sada na optuženičkoj klupi ostala trojica, Dumbović, njegov sin Darko Dumbović i poduzetnik Dejan Dobrečević iz tvrtke Skela Banovina.

Još jedna nagodba sklopljena je u slučaju Darinka Dumbovića, bivšeg gradonačelnika Petrinje, jer se nakon Gorana Norkovića i Zlatko Zagorac iz tvrtke Zagorac građevinski radovi odlučio na priznanje krivnje i nagodbu s USKOK-om. Osuđen je na 11 mjeseci zatvora, koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, a izrečena mu je i sporedna novčana kazna od 50.000 eura.

Nova nagodba postignuta je na sjednici optužnog vijeća na zagrebačkim Županijskom sudu, pa su sada na optuženičkoj klupi ostala trojica, Dumbović, njegov sin Darko Dumbović i poduzetnik Dejan Dobrečević iz tvrtke Skela Banovina. Hoće li se i netko od njih odlučiti na nagodbu, tek će se vidjeti, no za sada je postupak u odnosu na njih razdvojen te je zakazana nova sjednica optužnog vijeća.

Što se tiče Norkovića, petrinjskog poduzetnika i vlasnika tvrtke Pet plus, prema nagodbi koju je s USKOK-om sklopio na zadnjoj sjednici optužnog vijeća početkom travnja, osuđen je na sedam mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, a mora platiti i novčanu kaznu od 7.000 eura. 

Dumbović je nekada bio saborski zastupnik izabran na listi Milana Bandića, da bi kasnije pretrčao u Reformiste Radimira Čačića. USKOK u optužnici Dumbovića tereti da je od listopada 2019. do svibnja 2021. kao gradonačelnik Petrinje, protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi, dogovarao poslove s tvrtkom povezanom s njegovim sinom. Riječ je o građevinskoj tvrtki Titan Commerce kojoj je osnivač supruga Darka Dumbovića, dok je on u toj tvrtki bio glavni prokurist i stvarni voditelj poslovanja.

VEZANI ČLANCI:

Prema optužnici, fingirali su se postupci javne nabave, na koje su javljale tvrtke trojica poduzetnika, pri čemu je bila lažirana dokumentacija. Grad Petrinja je bio naručitelj poslova, dobio bi lažne ponude, no stvarni izvođač radova je na koncu, tvrdi USKOK, bila tvrtka Titan Commerce jer bi joj ostali prepustili poslove koji su dobili. USKOK navodi da je tako Titan Commerceu protuzakonito dodijeljeni poslovi vrijedni 1,4 milijuna eura.

Radilo se o poslovima rekonstrukcije dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici i izgradnje dječjeg i sportskog igrališta – Vatrogasno, redovnom održavanju nerazvrstanih cesta u 2020. i 2021., izvanrednom održavanju nerazvrstanih cesta uz Poduzetničku zonu Mošćenica Poljana te radovima na građenju platoa radi postavljanja privremenih montažnih objekata za stambeno zbrinjavanje stanovništva u Poduzetničkoj zoni Mošćenica. 

GALERIJA Razorni potres pogodio je Petrinju i odnio sedam života, najmlađoj žrtvi bilo je 13 godina

Petrinjski gradonačelnik Dumbović o prosvjedu lokalnih građevinskih obrtnika i poduzetnika
1/27

Komentara 1

MA
marinerocro
15:34 24.04.2024.

Polako ispadaju levi kosturi iz ormara kao što je mercelova, dumbovići ... a biti če toga masu i to veliki kriminalci kao čačić, mesić, slučajni....kada Turudić stane na loptu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije