Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podnesena prijava

U Đakovu pronađen raketni bacač, u blizini Darde 122 poklopca mine

Ilustracija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
22.02.2024.
u 10:41

Raketni bacač pronađen je prilikom pretrage doma i drugih prostora, a Operativno-komunikacijski centar policije PU osječko-baranjske jučer je oko 14 sati zaprimio dojavu da je na nasipu u blizini Darde pronađeno 122 poklopca mine TMM 1

Prilikom pretrage doma i drugih prostora kod 58-godišnjaka s područja Đakova pronađen je, i uz potvrdu oduzet, raketni bacač M79, kalibra 90 milimetara. Pretraga je obavljena temeljem naloga Općinskog suda u Đakovu, a provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika policijske postaje Đakovo osnovano se sumnja da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari", javlja Policijska uprava osječko-baranjska.
 
Protiv počinitelja podnosena je prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Operativno-komunikacijski centar policije PU osječko-baranjske jučer je oko 14 sati zaprimio dojavu da je na nasipu u blizini Darde pronađeno 122 poklopca mine TMM 1 koje je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek. Policija podsjeća građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

POVEZANI ČLANCI:

Mole ih da takva sredstva ne donose u policijske postaje da ne bi došlo do njihovog aktiviranja već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će zatim poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

VIDEO Vozačicu ZET-a napala skupina žena: Govorile su mi psovke koje nikad nisam ni čula, jedna mi je pljunula u lice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije