Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija provodi istragu

Piroman kod Valpova na 50-ak mjesta podmetnuo požar, šef vatrogasaca: 'Ovakav slučaj još nismo imali'

Foto: DVD Valpovo
1/7
02.05.2024.
u 17:19

"Točno se vidi da ima pojas zelenila od 6 metara između požara, pa čak i 30 metara, što znači da je čisto ljudski faktor.”

Požar u šumi između Valpova i Narda buknuo je jučer popodne. Iz DVD-a Valpovo interveniralo je 16 vatrogasaca s četiri vozila, a s područja DVD-a Nard jedno vozilo i 16 vatrogasaca. Buktinja je ugašena u 20.40, a na mjesto događaja izašla je policija koja još uvijek utvrđuje uzrok požara.

Stjepan Koški, zapovjednik DVD-a Valpovo, kazao je za 24sata da je za požar odgovoran ljudski faktor, odnosno da je podmetnut. Gorjelo je, tvrdi, na pedesetak mjesta, a na nekima je plamen dosezao visinu i do tri metra.

“Ne želim nagađati je li u pitanju piroman ili druga pobuda, ali činjenica je da je u pitanju ljudski faktor. No, da je to planirana aktivnost ukazuje na to da je to lokacija daleko od svih putova gdje su se nalazili vikendaši i izletnici, tamo nije bilo ljudi koji su slavili praznik rada”, kazao je Koški. “43 godine sam vatrogasac i nikada nisam imao ovako očitu intervenciju, da sama situacija na terenu ukazuje da je najvjerojatnije podmetnuta paljevina.”, govori Koški.

FOTO Valpovački vatrogasci gasili požar u šumi, gorjelo je na 50 mjesta

1/7

Zapovjednik je kazao i kako je vrijeme bilo vjetrovito, ali da je šuma takve konfiguracije da vjetar nije ulazio u njenu dubinu te da se “ne može govoriti o prenošenju požara s pomoću lišća, žari ili bilo kakvih drugih zbog loših vremenskih uvjeta. Najviše nas je potaknulo na razmišljanje to što niti jedna opožarena lokacija nema veze s jedna s drugom. Točno se vidi da ima pojas zelenila od 6 metara između požara, pa čak i 30 metara, što znači da je čisto ljudski faktor”, smatra.

Iz policije su kazali da su dojavu o požaru dobili u 17:36. Objašnjavaju da je gorjela suha trava i nisko raslinje, te da je opožareno oko pet tisuća kvadratnih metara. Ističu da nije došlo do materijalne štete ili opasnosti za imovinu i druge ljude, te da provode istragu kako bi utvrdili konkretan uzrok požara.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 1

JA
Jatiser
18:21 02.05.2024.

A olitičari rade pustoš pa nikome ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije