Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA POTVRDA

Plenković: Danas je dan u kojem imamo 76 potpisa za našu treću vladu

Zagreb: Predstavljanje kandidata i Izbornog programa HDZ-a za izbore za Europski parlament
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/16
09.05.2024.
u 15:02

DP, kao manji koalicijski partner u budućoj vlasti, dobio je tri resora - poljoprivredu, gospodarstvo te demografiju i useljeništvo, za što će se osnovati novo ministarstvo

Predsjednik HDZ-a i nositelj liste na izborima za Europski parlament Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da u HDZ-u imaju potrebnih 76 potpisa za njihovu treću Vladu. "Danas je dan u kojem imamo 76 potpisa za našu treću vladu", rekao je Plenković tijekom predstavljanja kandidata i izbornog programa HDZ-a za predstojeće izbore za Europski parlament.

Na sastanku Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) prihvaćeno je sklapanje sporazuma o sastavljanju Vlade s HDZ-om, izvijestili su iz DP-a u četvrtak, pri čemu će DP Plenkoviću dati 12 mandata. DP, kao manji koalicijski partner u budućoj vlasti, dobio je tri resora - poljoprivredu, gospodarstvo te demografiju i useljeništvo, za što će se osnovati novo ministarstvo, potvrdile su obje strane. Uz ministarske pozicije dobivaju i dva mjesta potpredsjednika Vlade te jedno potpredsjednika Sabora.

DP je na izborima 17. travnja osvojio s partnerima 14 mandata, no odmah se u izbornoj noći od njih "odcijepio" Mislav Kolakušić (Pravo i pravda), a u četvrtak je objavljeno da svoj potpis neće dati ni Josip Jurčević, tako da DP raspolaže s 12 saborskih mandata.

HDZ je s partnerima osvojio 61 mandat, što znači da su im za formiranje većine koju će predvoditi Plenković nedostajala tri glasa. Njih će dobiti, najavljeno je, iz Kluba nacionalnih manjina bez SDSS-a.

 

GALERIJA Predstavljanje kandidata i Izbornog programa HDZ-a za izbore za Europski parlament
Zagreb: Predstavljanje kandidata i Izbornog programa HDZ-a za izbore za Europski parlament
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije