Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ NESTANKA DANKE (2)

Pojavile se nove informacije o autu s nadzorne kamere: Vozač je bio pijan, policija ga ispitala

Danka
Foto: MUP Srbije/Screenshot/Twitter
1/20
28.03.2024.
u 09:19

Na snimci se vidi automobil koji brzo prolazi, navodno oko 13:47, odnosno samo dvije minute nakon nestanka djevojčice

Djevojčica Danka (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko Polje kod grada Bora u Srbiji. Za njom je bila pokrenuta velika potraga te je prvi put u Srbiji aktiviran sustav "Nađi me". Dvogodišnjakinja je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu. Majka djevojčice objasnila je za srpske medije na početku potrage da je bila s njom u Banjskom Polju kada je malena nestala. Jučer se doznalo kako su roditelji dvogodišnjakinje ispitani na policiji, a pojavila se i snimka nadzorne kamere s kuće koja se navodno nalazi blizu mjesta gdje je nestala djevojčica. 

Na snimci se vidi automobil koji brzo prolazi, navodno oko 13:47, odnosno dvije minute nakon nestanka djevojčice. Kako jutros navodi portal Mondo.rs, vozilom Fiat Punto upravljao je muškarac koji je ispitan u policiji. Utvrđeno je kako je riječ o susjedu koji živi nedaleko od mjesta gdje je djevojčica Danka nestala. On je navodno velikom brzinom vozio pod utjecajem alkohola

Vlasnica kuće u čijem se dvorištu nalazi kamera, Jasmina S., jučer je kazala: "Ugradila sam kameru prije oko mjesec dana samo zbog sigurnosti jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovdje 30 godina i nikad se ništa loše nije dogodilo. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimka može pomoći u istrazi. Na snimci se vidi da je majka s djecom prošla ulicom. Desetak minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći djevojčicu".

Pripadnici MUP-a jučer su, nakon 27-satnog detaljnog pretraživanja terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom u srpskom prigradskom naselju Banjsko polje i Brestovačka banja, obustavili daljnje potrage, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati pokazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području od otprilike 10 četvornih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za nestanak djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, javio je srpski MUP. U potrazi za Dankom u 27 sati sudjelovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

GALERIJA U Srbiji nestala djevojčica Danka (2): U tijeku velika potraga

Danka
1/17

Sustav "Amber Alert", koji postoji u više država, omogućuje brzo distribuiranje informacija svim građanima kada policija procijeni da bi to objavljivanje pridonijelo pronalasku nestale djece. Srbija je u svibnju, podsjetimo, usvojila takozvani Tijanin zakon, kojim je omogućena primjena tog sustava, uspostavljenog u listopadu prošle godine. Usvajanjem tzv. Tijanina zakona srbijansko pravosuđe je, među ostalim, ukinulo kaznu zatvora od 30 do 40 godina i uvelo doživotni zatvor za najteža kaznena djela počinjena prema malodobnim osobama. Donošenje zakona inicirao je Igor Jurić, čija je petnaestogodišnja kći Tijana oteta, silovana i ubijena 2014. godine.

Doživotna kazna predviđena je za teško ubojstvo, silovanje, obljubu nad malodobnom ili nemoćnom osobom i trudnicama. Taj prijedlog Fondacije "Tijana Jurić" peticijom je poduprlo oko 160.000 građana. Sustav Amber Alert uspostavljen je u Sjedinjenim Državama nakon što je djevojčica Amber Rene Hagerman kidnapirana, silovana i kasnije nađena ubijena 1996. godine.

Komentara 1

TO
Toronto20
09:58 28.03.2024.

Sve je to cudno sa nestankom tog djeteta.Nije bilo u velegradu da je tako nestala.Pa mati je bila blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije