Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
subvencionirani stanovi

Mladi lakše do stana u Beču nego u Zagrebu: Što je ‘bečki model’ stanogradnje koji je postao uzor u svijetu

27.04.2024.
u 06:56

Bečki model socijalne stanogradnje namijenjen je ne samo socijalno ugroženim kategorijama nego i srednjem i visokom sloju stanovništva. To je mjesto gdje u istoj ulici ili bloku zgrada žive radnici, kuharice i čistači uz medicinske sestre, liječnike i nastavnike

Komentara 11

TO
Topfsy
07:16 27.04.2024.

Postovana, "Model stanogradnje koji je postao uzor u svijetu" nema puno veze s realnosti. Da je uzor, imale bi ga i druge drzave. Nacelni, podupire dio populacije, da. Zivim u becu 10 godina. 90% mojih prijatelja moja rentati privatne stanove,ve, jer ovi nisu dostupni, ili ne zadovoljavaju uvjete. To nisu sretne uspjesne komune ljudi. Moji prijatelji koji tamo zive, nekima jest neugodno radi nezaposlenih ljudi upitnih extra aktivnosti (droga) Clanak se mora platiti, pa ne znam jeste li napisali uvjete za takve stanove, da nasi emigranti znaju da moraju zivjeti 5 godina u becu prije trazenja takvog stana (postoje 2 modela). Naravno, moze se naci bosanskog ili turskog kuma u administraciji i neke uvjete preskociti... (slicno kao i u drugim drzavama). Bec jest s razlogom privlacan za zivot, ali nemojte ljudima obecavati pecene patke i piceke jer kad ovdje nece imati ni posla ni stana koje ih ceka cim predu granicu, vi necete pomoci.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
09:02 27.04.2024.

Ma kakav Beč, tu liti na apartmanima dižem dvi ijade eura na tjedan, a zimi živin u tajlanda! Ae, ka Bog!

PR
pravedno
08:51 27.04.2024.

Ja znam da u Beču košta garaža ili garažno mjesto koliko u Slavoniji košta kuća, u Beču najam za garažno mjesto košta koliko u Slavoniji košta najam za kuću. Ako izaberemo neku temu sa kojom ožemo manipulirati narod uvjek se može naći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije