Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proces Mariću

Policajci: Pretraga Marićeve kuće bila je zakonita

zlatko marić,portal
Goran Stanzl/PIXSELL
25.02.2013.
u 15:28

Obrana tvrdi da je oružje nađeno u kući Marićeve supruge na broju 188, za koju policija nije imala nalog za pretragu

Proces Zlatku Mariću, optuženom za prijetnje odvjetniku Peri Lozici, te za nedozvoljeno držanje više automatskih pušaka sa streljivom, nastavljen je saslušanjem četvorice policajaca, koji su sudjelovali u pretrazi Marićeve kuće. Hoće li nakon njihovih iskaza optužba protiv Marića za držanje oružja pasti tek će se vidjeti, jer se, tvrdi obrana, temelji na nezakonitu dokazu zato što je policija imala nalog za pretragu Marićeve kuće na broju 190, a oružje su našli u kući na broju 188, koja je vlasništvo Marićeve žene.

Voditelj pretrage Hrvoje Ćurić, svjedočio je da ih je kod Marića dočekao njegov vozač, a u dvorištu su vidjeli dvije kuće, koje su mu izgledale kao nedjeljiva cjelina, povezane terasom i bazenom. Pozvali su Marića da preda oružje, koje su našli u prostoriji, u kojoj se regulira voda za bazen, koji je bliže kući na broju 188. U kuću u kojoj su napravili zapisnik odveo ih je Marić, no nije im izgledala kao da u njoj netko živi, jer je u njoj bilo samo nekoliko ručnika.

Policajac Rosando Kramar, koji je s kolegom Marijom Tadićem išao na Jelačićev trg naći dva svjedoka za pretragu kuće, kazao je da ih je Marić odveo u prizemlje, gdje je u prostorijici pored bazena nađeno oružje zamotano u plahte ili šatorsko krilo. I policajac Marijo Tadić je tvrdio da ih je Marić odveo u gostinjsku kuću u kojoj nisu našli ništa, dok su u drugoj kući stvari bile složene po špagi.

- Sve je bilo zakonito, pa i vi ste bili tamo - rekao je Tadić, okrenuvši se prema Marićevu branitelju Ljubi Pavasoviću Viskoviću.

- Jesam i kad sam vidio da pretražujete krivu kuću, otišao sam. Niste to vidjeli!? - uzvratio je Pavasović.

>> Marić na sudu - ako ga osude, mogao bi izgubiti licenciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije