Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porezni neplatiše

Na poreznoj 'listi srama' našla se i poznata splitska odvjetnica

Slađana Novoselnik i odvjetnica Doris Košta pri dolasku na jedno od ročišta na Županijskom sudu u Splitu
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
09.11.2017.
u 08:35

Najveći dužnik je i dalje Mirko Rapić, vlasnik remontnog brodogradilišta s prebivalištem u Ljubitovici, u općini Seget, s potraživanjem države od 49.127.796,32 kune

Porezna uprava objavila je najnoviju listu dužnika, takozvanu "listu srama". 

Najveći dužnik je i dalje Mirko Rapić, vlasnik remontnog brodogradilišta s prebivalištem u Ljubitovici, u općini Seget, s potraživanjem države od 49.127.796,32 kune, piše Slobodna Dalmacija.

Iako mu je Upravni sud u Splitu u srpnju dao za pravo u ključnoj točki dugotrajnog spora s poreznim činovnicima poništivši rješenja Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak i Područnog ureda Dalmacija Porezne uprave, koji su ignorirali Rapićev zahtjev za utvrđivanjem zastare u njegovu predmetu, te vratio predmet na ponovno odlučivanje, Rapića se vodi kao dužnika poreza na dodanu vrijednost (12,7 milijuna kuna), poreza na dobit (2,5 milijuna kuna), poreza na promet nekretnina (113.700 kuna), poreza i prireza na dohodak (4,6 milijuna kuna), te doprinosa za obavezna osiguranja od gotovo 30 milijuna kuna. Kad se sve zbroji, dolazi se do vrtoglavih 49 milijuna kuna.

U "topu 10" poreznih dužnika među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnost nalazi se još jedan neuredni platiša s područja Dalmacije. Riječ je o Dragi Sunku, šibenskom građevinaru, koji je nakupio 6,2 milijuna kuna duga prema državi po različitim stavkama.

Drago Hackl iz Slanog je 23. na "listi srama" s dugom od gotovo 4,3 milijuna kuna, 42. je Makaranin Radovan Novak (2,97 milijuna kuna), a sljedeću poziciju drži poznata splitska odvjetnica Doris Košta s 2.960.648,89 kuna.

Komentara 2

AN
antonelić
08:58 09.11.2017.

a di sam tu ja na listi ? ... o nama malima nitko ne vodi računa , osim ministarstva financija tj. porezne uprave koja redovito 16. u mjesecu šalju upozorenja o isteku roka plaćanja pdv-a i pokretanju ovrhe na račun firme ... a agrokoru i "povezanim društvima" je pdv oprošten ... oni su tzv. društvena nadgradnja , koja mora skupljati novac da bi nahranila lješinarske fondove i lješinarske povjerenike ... i poslije će min. pinokio marić reći da se izuzeo od glasanja i da ništa nije znao ...

AO
ante.oreskovic75
11:06 09.11.2017.

Nisu samo oni sramota,kamate na dug treba naplatiti onima koji od njih nisu naplatili porez!Dječja bolnica radi bez dovoljno opreme,bez novca da riješi osnovno a država lopovima tolerira neplaćanje poreza!Sve je to rezultat nekih u politici,i nepoštenih!Da je SDP inzistirao na rješavanju ovih i ovakovih problema lako bi se vratio na vlast!Problem je i u HDZu isto!Poštenje treba konačno biti moto političara,no to treba htjeti i znati provoditi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije