Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštetila državu

Protiv sudionice u aferi Maestro podnesen novi istražni zahtjev

asja piplović
Arhivska fotografija
17.03.2010.
u 17:47

Asju Piplović sumnjiči se da je državni proračun oštetila za 3,4 milijuna kuna.

Protiv Asje Piplović (54), bujske odvjetnice poznate po sudjelovanju u korupcijskoj aferi u Hrvatskom fondu za privatizaciju, Općinsko državno odvjetništvo u Bujama podnijelo je istražni zahtjev zbog sumnje da je utajila porez i druga davanja.

Sumnjiči je se da je u razdoblju između 2003. i 2007. godine, s ciljem da umanji iznos obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost, lažno prikazala iznos oporezivih isporuka i poreznu obvezu te neistinito iskazala poreznu osnovicu i obvezu poreza na dobit i time državni proračun oštetila za 3,4 milijuna kuna.

Nepravomoćnom presudom u slučaju "Maestro" u svibnju prošle godine osuđena je na 15 mjeseci zatvora zbog poticanja Igora Petlevskog, nekadašnjeg šefa Službe nekretnina u HFP-u, na zloporabu položaja i ovlasti.

Komentara 3

KR
kreont
07:22 18.03.2010.

Sve je to mafija, ne liči mi da je ona bila glavna muljatorica. Ipak ova cifra ako joj je porez neću ni pitati kolika je dobit, uostalom svatko može to brzo izračunati.

KR
kreont
07:24 18.03.2010.

Sva sreća da je odvjetnica, ta će znati sama sebe obraniti.

MI
milton
18:16 17.03.2010.

a sad kad joj natovare i što je i što nije, kuku joj majka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije