Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako funkcionira moć u Moskvi?

Ruski bogataš upozorio Zapad: Ne razumijete. Reći bilo što Putinu protiv rata bilo bi samoubojstvo

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.03.2022.
u 12:06

Mikhail Fridman, vlasnik Alfa grupe, rekao je za Bloomberg da je pokušaj prisiljavanja ruskih oligarha da izvrše pritisak na Putina nerealan cilj

Jedan od najbogatijih ruskih oligarha Mikhail Fridman rekao je da sankcije neće spriječiti Vladimira Putina da nastavi s invazijom na Ukrajinu, upozoravajući Zapad da ne razumije kako moć u Moskvi funkcionira.

Mikhail Fridman, vlasnik Alfa grupe, rekao je za Bloomberg da je pokušaj prisiljavanja ruskih oligarha da izvrše pritisak na Putina nerealan cilj. "Ako ljudi koji su nadležni u EU vjeruju da bih zbog sankcija mogao prići gospodinu Putinu i reći mu da zaustavi rat i to će uspjeti, onda se bojim da smo svi u velikoj nevolji", rekao je Fridman, piše BBC.

Video: Tko je zapravo Vladimir Putin? Hrvatski psiholog napravio njegov detaljan profil

"To znači da oni koji donose ovu odluku ne razumiju ništa o tome kako Rusija funkcionira. A to je opasno za budućnost"

Fridman, kojeg su Velika Britanija i EU sankcionirale, rekao je kako je malo vjerojatno da bi itko u Putinovoj orbiti mogao razgovarati o okončanju rata s njim.

"Udaljenost moći između Putina i bilo koga drugog jest kao udaljenost između Zemlje i svemira", rekao je Fridman. "Reći bilo što Putinu protiv rata, za bilo koga, bilo bi samoubojstvo", dodao je. 

Podsjetimo, danas je 22. dan ruske invazije na Ukrajinu. Ukrajina se nada da će u četvrtak evakuirati civile kroz devet humanitarnih koridora iz gradova među kojima je i Mariupolj. U Černihivu raste broj žrtava, a u Merefi je pogođena škola. Do evakuacije bi moglo doći dan nakon što je predsjednik Volodimir Zelenski rekao da su ruske snage namjerno gađale kazalište u Mariupolju u kojem je sklonište našlo stotine civila.

Video: Kina poručila da nikada neće napasti Ukrajinu. Medvedev: Zaustavit ćemo zapadnu rusofobnu zavjeru.

Rusija niječe da gađa civile. Ukrajinska hitna služba objavila je u četvrtak i da je najmanje jedna osoba poginula, a tri su ranjene kad su na stambenu zgradu u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu pali ostaci srušenog projektila. Ukrajinske hitne službe objavile su također da je u noći na četvrtak ruska raketa pogodila školu u Merefi, gradu u regiji Harkiva na jugozapadu. Zgrada je djelomično uništena, a vatrogasci gase požar. Ruske snage na svim su frontovima, na kopnu, moru i u zraku, posljednjih dana ostvarile minimalan napredak u svojoj invaziji na Ukrajinu, procjena je britanske vojne obavještajne službe u izvješću u četvrtak.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Komentara 73

Avatar Apsalar
Apsalar
12:45 17.03.2022.

Pa šta to sad znači? Opravdanje što šutite? Pa nismo ga mi doveli na vlast, nego vi. Međusobno ste si bili korisni sve ove godine. Sad se pravite mutavi. Htjeli bi sve najbolje i najlakše iz oba svijeta, bogaćenje uz pomoć diktature, i zarada i trošenje na luksuznom zapadu.

DU
Deleted user
12:57 17.03.2022.

Pretpostavljam da Putin zna pojedinačno kako je koji od oligarha došao do novaca i moći. Nitko od njih nije došao pošteno do toga, a isto tako nitko od njih nije došao dotoga bez nekog oblika pomoći vlasti. Oligarsi su itekako dio tog sustava i Putinov pristup je očito ako ste se mogli bogatiti na račun države, možete sad i ispaštati.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
13:14 17.03.2022.

Rusija je "drzava" u kojoj su privreda, tajne sluzbe, vlast i mafija stopljeni u jednu cijelinu na cijem celu je - Hobbit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije