Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA DUHANSKA MAFIJA

Stručnjak o ilegalnom duhanu koji puše Hrvati: Da vide kako se to radi, ne biste stavljali to u usta

Požega: Policija zaplijenila veliku količinu duhana, marihuane, alkohola i oružja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
08.05.2024.
u 23:38

Iako su se mijenjali načini na koji se duhan krijumčario, sad je uglavnom riječ o rezanom duhanu uglavnom iz Poljske koji se reže po raznim štagljevima i garažama

Duhanska mafija je pala. USKOK u suradnji s policijom razbio je zločinačku skupinu čiji je plan voditi svoju kriminalnu operaciju iz Istre, a onda duhan raspačavati po ostatku Hrvatske. Šteta koju bi na taj način nanijeli hrvatskom proračunu iznosila bi oko 100 tisuća eura.

'Zarada je tu jako velika, a rizici su vrlo mali. Zarada se kreće u vrlo velikim iznosima. Onaj koji se time bavi zarađuje velike iznose. Može se mjeriti s drogom, prostitucijom, krijumčarenjem migranata, ali rizik od kažnjavanja je mali, to ovisi o našem pravosuđu', pojasnio je policijski službenik Službe organiziranog kriminaliteta Mario Marković za RTL.

Iako su se mijenjali načini na koji se duhan krijumčario, sad je uglavnom riječ o rezanom duhanu uglavnom iz Poljske koji se reže po raznim štagljevima i garažama

'Oni ne mogu ništa drugo raditi nego to. To je njima jednostavno modus operandi. Da ljudi vide kako se s tim manipulira, kako se to radi, jednostavno ne biste stavili u usta ni bilo tko od onih koji to troši', dodao je Marković.

Uskok o akciji

USKOK se srijedu oglasio o akciji koju su proveli u suradnji s policijom u više županija.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje provodi PU istarska u koordinaciji s USKOK-om.Navedene radnje provode se na području Istarske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te Grada Zagreba u odnosu na deset osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja", stoji u priopćenju USKOK-a,

FOTO/VIDEO Švedska u pripravnosti zbog Eurovizije: Najavljeni prosvjedi, policija spremna, na terenu i snajperisti

Požega: Policija zaplijenila veliku količinu duhana, marihuane, alkohola i oružja
1/9
Ključne riječi

Komentara 2

NB
Nboy
07:40 09.05.2024.

kakve veze ima kako se duhanom manipulira i di se reže,pa ne žvače se duhan a i da da, štagalj je čistiji od recimo klaonice definitivno nikakve šanse za zarazu u odnosu na mesnu industriju a meso uglavnom jedemo.Pokvarene salame i prerađevine sa isteklim rokom trajanja se mogu posluživati i prodavati bitno je da se naplate davanja državi a duhan e to ne jer nije plaćen danak.Ne konzumiram duhan i ne potičem pušenje ali me smeta princip.

HO
homofobic
20:26 09.05.2024.

"... zarade su velike ..." To mi nikako ne odgovara cinjenicama. Ako drzava gubi 100 tisuca Eura koje ne idu u proracun onda se tu govori o zaista mizerno malom "businessu" jer svi znaju da je u cijeni duhana najveci postotak drzavi. Znaci da "poduzetnici" ostvare promet od prilicno manje od 100 tisuca Eura - mala zarada za samo jednog "poduzetnika"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije