Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOST ZA DJECU

Tekstovi, mozgalice, posteri... Svakome ono što voli

Učenici osnovne škole Jasenovac dobivaju besplatno časopis Radost
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
16.04.2022.
u 18:34

Ne samo da Radost donosi nova saznanja nego prati i program nastave, godišnja doba, važne datume, tako da se časopis može koristiti u svakodnevnoj nastavi

Postoje brojni časopisi specijalizirani za djecu i njihove potrebe, ali dječji časopis Radost nešto je posebno i već godinama pokriva sve potrebe djece kad je riječ o sadržaju.

Tvrdi to Lidija Miletić, ravnateljica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, čiji učenici nižih razreda godinama svakoga mjeseca primaju besplatne primjerke Radosti, koje im ove godine osigurava HEP.

– Taj dan u mjesecu kada u školu dolazi novi broj Radosti posebno je radostan za djecu. Prvi sat najčešće se provede u listanju novog broja kako bi učenici upoznali što on donosi novo. Svako dijete ima neke dijelove koje posebno voli i zbog kojih rado čita Radost – ističe Miletić.

Dodaje da Radost pomaže i nastavnicima jer ne samo da časopis donosi nova saznanja i nove informacije nego prati i plan i program nastave, godišnja doba i razne važne datume tako da se i tekstovi iz časopisa mogu koristiti i u svakodnevnoj nastavi. To vrlo često nastavnici OŠ Dragutina Tadijanovića i rade, a Radost se često koristi i u radu s učenicima i u produženom boravku.

– Svako dijete ima nešto što posebno voli i na što uvijek prvo obrati pozornost. Nekome su to posteri, drugima stripovi, a ima i onih koji prvo pregledaju tekstove, mozgalice, objave drugih učenika… Djeca čitaju o životinjama, morima, dalekim svjetovima, raznim pojavama i slično pa Radost zapravo donosi više od onoga što se uči u nastavnom planu te tako djeci otvara nove svjetove. Najvažnije da svi oni na kraju pregledaju sve što Radost donosi. Uz to svaki učenik ima svoj primjerak koji nosi kući i koji se stoga može koristiti i kao dodatni udžbenik u nastavi – kaže Miletić.

Velika je važnost ove donacije i to što se tako svoj djeci omogućava da dobiju svoju Radost, što si neke od obitelji zasigurno ne bi mogle priuštiti. Tako se i djeca dodatno potiču na učenje i saznavanja novih informacija koje će im zasigurno biti od koristi. Miletić ističe i kako je za djecu jako važno i da steknu naviku čitanja, odnosno listanja, s obzirom na to da se s razvojem modernih tehnologija sve više toga odvija na laptopima, tabletima, mobitelima… Objašnjava da djeca uz Radost stječu naviku ne samo listanja nego i čitanja, što dalje vodi do čitanja udžbenika, lektire i drugih knjiga.

– Zbog svega toga smatram da je ova donacija HEP-a od iznimne važnosti i u ime svih svojih učenika želim im zahvaliti na tome. Mislim i da je to primjer koji bi trebali slijediti mnogi drugi te osigurati dječje časopise za svu djecu nižih razreda u Hrvatskoj. Svjesna sam da se radi o značajnom novcu, ali treba znati i kako bi taj projekt u budućnosti donio puno toga dobroga za djecu, a samim time i za cijelo društvo – zaključila je Miletić.

>> VIDEO HZJZ objavio: Ukida se karantena, ovo su nova pravila za kontakt s pozitivnom osobom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije