Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Velika potraga i dalje traje: Policija specijaliziranim dronovima pretražuje kanjon

Potraga za Dankom
Foto: MUP Srbije
1/17
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.04.2024.
u 17:50

Dvojici osumnjičenih za teško ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana, jedan od njih je priznao zločin, drugi se brani šutnjom. Brat jednog od njih je preminuo u pritvoru

  • U pritvoru je noćas umro brat jednog od osumnjičenog, priveden je jer se sumnja da je pomagao sakriti tijelo
  • Tijelo Danke Ilić, čiji nestanak je prijavljen 26. ožujka, još uvijek nije pronađeno
  • Na ispitivanje je priveden i otac ubojice kojemu je također određen 30-dnevni pritvor

Tijek događaja:

17:50 - Dovršeno je ispitivanje oca ubojice u javnom tužiteljstvu. Srpski mediji javljaju da se odlučio braniti šutnjom, a određen mu je 30-dnevni pritvor.


17:22 - Potraga za tijelom ubijene djevojčice nastavlja se pregledom jame duboke 70 metara. Pripadnici Specijalističkog tima za spašavanje iz Bora uz Gorsku službu spašavanja i pripadnike MUP-a pretražili su pola staze Lazarovog kanjona u duljini 7 kilometara.

Cijeli kanjon pregledan je i dronom opremljenim termovizijskim kamerama i sposobnošću 3D mapiranja, no tijelo i dalje nije pronađeno. MUP pretražuje i korito Zlotske rijeke, piše Blic.

VIDEO Građani Bora pale svijeće za ubijenu djevojčicu


17:17 - U prostorije Tužiteljstva na saslušanje je doveden otac ubojice, dojavljuju srpski mediji. Sumnjiči ga se da je pomagao sinu da se riješi tijela djevojčice nakon ubojstva.


15:15 - Brat osumnjičenog koji je preminuo noćas u policijskoj stanici u Boru navodno je priznao da je pomogao bratu Dejanu da se riješi tijela Danke Ilić, doznaje portal Blic. Portal također piše kako je umro od infarkta.

Iznenada smrt jednog od tri ključna svjedoka koji mogu dati informacije o lokaciji tijela ubijene djevojčice mogla bi znatno utjecati na istragu, piše Blic. Otkako mu je u subotu određen 48-satni pritvor, brat ubojice policiju je odveo na više lokacija, no ni na jednoj od njih nije proneđano tijelo.

POVEZANI ČLANCI:

Osim brata, uhićen je i otac ubojice. Njihovu kuću i dvorište jučer su satima pretraživali službenici MUP-a uz pomoć policijskih pasa, no niti tamo nije pronađeno tijelo. Policija je iz kuće iznijela više kutija dokaznih materijala, a iz jedne od njih virila je drška nalik onoj na lopati. Predmeti će biti poslani na vještaćenje kako bi se utvrdilo jesu li korišteni u zločinu.


13:24 - Preminuo brat osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić. Pozilo mu je u pritvoru, a liječnici ga nisu uspjeli reanimirati. Više o tome OVDJE.


11:13 - Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije oglasio se priopćenjem te otkrilo posljednje informacije vezano uz slučaj. "Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova intenzivno provode detaljnu pretragu terena na teritoriju grada Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić za čije se teško ubojstvo sumnjiče S. J. (1974.) i D. D. (1974.), obojica iz Bora", navodi uvodno MUP. 

Pripadnici policije, kako se dodajte, uz upotrebu najsuvremenije opreme trenutno pretražuju Lazarevu pećinu, koja se nalazi oko tri kilometra od sela Zlot, Lazarev kanjon kao i cijelo područje uz Zlotsku rijeku.

"Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova izvršit će opsežnu pretragu teritorija grada Bora u cilju pronalaska tijela djevojčice i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je stradala", zaključuje MUP. 


07:30 - Policija već danima, kako ističe Blic, pretražuje deponije i šume, a krenula je i s ispumpavanjem septičkih jama. Pretražene su i kuće osumnjičenika u selima Luka i Zlot. 

GALERIJA Policija dovela osumnjičenika za ubojstvo Danke u selo Zlot kako bi pronašli njeno tijelo

Potraga za Dankom
1/9

07:15 - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu navečer, komentirajući ubojstvo dvogodišnje djevojčice iz okolice Bora, da će budućoj vladi predložiti izmjene zakona kako bi se ponovno uvela smrtna kazna za najteža kaznena djela. Vučić je, u trosatnom intervjuu provladinoj kabelskoj televiziji Informer, podsjetio da se za vraćanje smrtne kazne zalagao poslije dva masovna ubojstva u svibnju prošle godine. Smrtna kazna u Srbiji primjenjivana je od nastanka moderne države 1804. do veljače 2002. godine, kada je zakonom ukinuta. Vučić, inače diplomirani pravnik, ocijenio je i da su argumenti protivnika vraćanja smrtne kazne "opravdani i racionalni", ustvrdivši da je i smrtna kazna opravdana u slučajevima kad je izvan svake sumnje da se radi o počiniteljima najtežeg kaznenog djela.

Dvojici osumnjičenih za teško ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana, jedan od njih je priznao zločin, drugi se brani šutnjom, a još dvije osobe uhićene su zbog sumnje da su pomogle u skrivanju tijela, priopćili su u subotu tužiteljstvo i policija. Portali srbijanskih medija objavili su, pozivajući se na neslužbena saznanja iz tužiteljstva, da je drugoosumnjičeni D. D. ispričao "do detalja" kako je nakon, što su djevojčicu udarili automobilom, navodno, istrčao s mjesta suvozača i počeo je daviti dok nije prestala disati. "Ako neko djelo zaslužuje smrtnu kaznu, onda je to ovo djelo", rekao je Vučić.

Ključne riječi

Komentara 14

V0
Vlaskoulicanec4.0
15:42 07.04.2024.

Ovo postaje sve opskurnije i opskurnije: sva pijanca navodno obore dijete, strpaju ga u koferau i ubiju kada se dijete "probudi", nitko ne zna gdje je tijelo iako ih je navodno bilo četvoro pri sakrivanj, sada jedan od osumnjičenih iznenada umire u pritvoru, ... A tijela i dalje nigdje nema. Meni tu nekaj smrdi do neba...

AN
Antonio1952
13:45 07.04.2024.

Ovdje se vise nista nezna, laz stize sledeca laz. Ako su priznali ubojstvo zasto kriju gdje su bacili tijelo malene zrtve? Uglavnom komsije znaju manipulirati s ostacima zrtava, tako da se ne trebamo cudit zasto jos uvijek trazimo nestale iz domovinskog rata.

MC
MCA
17:23 07.04.2024.

to su zivotinje, a ne ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije