Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOBUSNA NESREĆA

Tragedija u Njemačkoj: Najmanje pet osoba poginulo u prevrtanju Flixbusa

Njemačka policija
Reuters/PIXSELL
27.03.2024.
u 12:37

"Blisko surađujemo s lokalnim vlastima i spasiocima na licu mjesta te ćemo učiniti sve što možemo da brzo i potpuno razjasnimo uzrok nesreće", naveo je glasnogovornik Flixbusa

Najmanje pet osoba poginulo je u prometnoj nesreći na njemačkoj autocesti A9 u blizini grada Leipziga. Prema pisanju njemačkih medija, prevrnuo se autobus tvrtke Flixbus koji je bio na putu za München. U teškoj nesreći ima i ozlijeđenih osoba. Portal B.Z. navodi kako je autobus iznenada skrenuo s ceste, zabio se u stabla te potom prevrnuo. U vozilu su bila 53 putnika te dvojica vozača. 

“Pet osoba poginulo je u nesreći”, potvrdio je glasnogovornik policije, a Fenix magazin prenosi kako je situacija na mjestu nesreće dramatična. U akciji, kako su istaknuli spasioci, sudjeluje pet helikoptera. Informacije o identitetu smrtno stradalih trenutačno nisu dostupne.

"Oko 9:45 dogodila se teška prometna nesreća na A9 kod Leipziga između Wiedemara i Schkeuditzer Kreuza, u kojoj je sudjelovao i autobus. Brojni spasioci zbrinjavaju ozlijeđene na mjestu događaja. Nekoliko je osoba smrtno stradalo u teškoj nesreći", navela je policija na platformi X te dodala kako je uspostavljena linija za informacije o nesreći i pitanja rodbine.

Autocesta A9 zbog prevrtanja autobusa zatvorena je, a Flixbus je već imao imao nesreću na gotovo istom mjestu. U svibnju 2019. godine, podsjeća Fenix magazin, autobus se prevrnuo oko 15 kilometara južnije, a tada je poginula jedna žena. 

"Točne okolnosti nesreće još nisu poznate. Naravno, blisko surađujemo s lokalnim vlastima i spasiocima na licu mjesta te ćemo učiniti sve što možemo da brzo i potpuno razjasnimo uzrok nesreće. Naše su misli sa svima koji su pogođeni ovom nesrećom i njihovim obiteljima", naveo je Sebastian Meyer, glasnogovornik Flixbusa.

GALERIJA Teška nesreća kod Rovinja: Troje ljudi završilo u bolnici, BMW se prepolovio od siline udara

Njemačka policija
1/5

Komentara 1

PV
prcko.vita
13:06 27.03.2024.

Ma ne, dovoljno je vozača autobusa, i opće im nije velika satnica, pa oni samo prevoze ljude, ljudske životi su samo u pitanju, ništa više, nevažno posve. Dajte im još veću satnicu, smanjite im još ionako male plaće, ma nema problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije