Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neovisni medij

Uskoro kreće Srpska TV Zagreb: Želimo afirmirati ćirilicu, ne i provocirati. Bit ćemo oporbeni spram režima u Srbiji

televizija
Pixabay/Ilustracija
08.09.2023.
u 12:08

Hrvatska je naša domovina i u njoj volimo živjeti. Financirat ćemo se isključivo iz projekata – ističe pokretač "Srpske TV Zagreb"

"Srpska TV Zagreb" naziv je novog medijskog projekta koji bi trebao zaživjeti do prosinca ove godine. Na čelu mu je Ilija Ćalina, specijalist za digitalni marketing i on-line medije, koji se nakon 26 godina vratio u Hrvatsku. Ovaj rođeni Ličanin prethodno je živio i educirao se u Londonu, a oko sebe je okupio mladu ekipu, javlja Slobodna Dalmacija.

- Želimo biti prvi srpski neovisni medij u Lijepoj našoj sa sjedištem u Zagrebu. Startat ćemo kao kanal na YouTubeu, a plan nam je za dvije godine postati neovisni manjinski kanal na kablovskoj televiziji u Zagrebu i regiji - kaže Ćalina.

VEZANI ČLANCI:

Već imaju do kraja pripremljene dvije emisije s kojima će startati u prosincu. Jedna se zove ‘50 Stars‘ i bavit će se temama članstva u Europskoj uniji i NATO-u, a sve kako bi sunarodnjacima bez obzira na granice približili ove asocijacije s naglaskom na njihov značaj za srpski narod i cijeli Balkan. Druga emisija, ‘Agape‘, biti nešto ležernijeg karaktera i obrađivat će teme ljubavi, identiteta, LGBTQ+ zajednice ...

- Mi ćemo biti oporbeni spram trenutačnog režima kako u Srbiji, tako i Republici Srpskoj, a u Hrvatskoj želja nam je pridonijeti afirmaciji ćirilice. Namjera nam nije nikoga provocirati i ostati do kraja neovisni. Hrvatska je naša domovina i u njoj volimo živjeti. Financirat ćemo se isključivo iz projekata – ističe pokretač "Srpske TV Zagreb".

O pokretanju TV mailom su izvijestili Srpsko narodno vijeće, pod čijom kapom već postoji niz medijskih projekata, kao i Vijeće srspke nacionalne manjine u Gradu Zagrebu, ali nikakav odgovor s obje adrese još nisu dobili. 

Komentara 26

Avatar Stradun
Stradun
12:13 08.09.2023.

Postoji li reciprocitet? Hrvatska TV Beograd ? Ili ioš bolje - Hrvatska TV Biograd na Dunavu ( jer je upravo to stari naziv za taj grad) ?

Avatar Wenzel Dashington
Wenzel Dashington
12:31 08.09.2023.

Naravno da im nisu odgovorili... Vole živjeti u Hrvatskoj!? ...iako znakovito je kako vole živjeti U njoj, a ne piše nju....

GO
goran2hr
12:29 08.09.2023.

Što to znači "financirati iz projekata"?! Pa i projekte netko plaća, tj. garantira li tko nama, kako se oni neće "uštekati" na hrvatski (gradski) budžet?! Kao što to već uobičajeno ide..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije