Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMKA IZAZVALA RASPRAVU

VIDEO Ovako izgleda dan u vrtiću u Danskoj: Roditelji iz drugih zemalja ne mogu vjerovati što vide

Djeca u Danskoj
Screenshot/Instagram
24.04.2024.
u 09:58

Jedna odgojiteljica nedavno je podijelila video na kojima se djeca u vrtiću u Danskoj igraju u bratu, a snimka je brzo postala viralna.

Jedna snimka nastala u dječjem vrtiću u Danskoj izazvala je burnu raspravu na društvenim mrežama. Naime, jedna odgojiteljica nedavno je podijelila video na kojima se djeca u vrtiću igraju u bratu, a snimka je brzo postala viralna. Na njoj se mogu vidjeti mališani koji uživaju valjajući se i skačući po blatu, što je nekima, ipak, izgledalo neprimjereno.

No, odgojiteljica je ovaj prizor tumačila kao nešto više od obične zabave. Ona ističe da je igra u blatu ključna za senzorni razvoj djece. Kroz ovakve aktivnosti djeca, tvrdi se u opisu videa, angažiraju sva svoja osjetila - dodir, vid, miris pa čak i zvuk. "Od osjećaja koje blato stvara između prstiju do zemljanog mirisa koji ispunjava zrak, igra blatom nudi bogato osjetilno iskustvo koje se ne može ponoviti u zatvorenom prostoru. Pustite ih da prigrle nered i urone u radost igre u blatu – njihova će im osjetila biti zahvalna na tome”, stoji u opisu videa.

Međutim, reakcije na snimku su bile podijeljene. Dok su neki podržali ovu praksu kao korisnu za razvoj djece, drugi su izrazili zabrinutost. Neki roditelji su izjavili da im ne bi bilo ugodno kad bi im se djeca tako prljava vratila iz vrtića, dok su drugi čak postavili pitanje o zdravstvenoj sigurnosti takvih aktivnosti.

"Treba postojati ravnoteža, ali ovo uranjanje u prljavo blato je previše. Što bi djeca trebala 'naučiti' iz ove aktivnosti?", "Bila bih jako ljuta da mi djeca ovakva dođu iz vrtića. Neka se dijete igra na ovakav način kada je sa mnom, tako da se ja pripremim za to i da se nosi odgovarajuća (stara, prljava) odjeća", pišu komentatori. 

VEZANI ČLANCI:

Neki roditelji su, pak, podijelili slična iskustva i kažu da njihova djeca u vrtiću također uživaju u igranju u blatu. "Ovdje u Irskoj imamo predškolske ustanove kao što je ova. Šaljemo ih tamo s vodootpornom odjećom, ispiraju je i ispod nje su djeca potpuno suha. Moj mali dolazi kući s najboljim pričama i čvrsto spava 12 sati", nižu se iskustva.

FOTO Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Djeca u Danskoj
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije