Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Zajedno živjeli i družili se u domu pa je prisilio na oralni seks

Osijek: Nasilje nad ženama, ilustracija
Davor Javorovic/Vecernji list
15.12.2023.
u 16:12

On je osoba teških socijalnih, ekonomskih i  zdravstvenih prilika, nije sposoban za samostalni život zbog čega je živio u jednom državnom domu koji se brine o osobama koje imaju sličnih problema

Muškarac (42) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je na osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od  dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog  toga jer je protivno njezinoj volji 55-godišnjaku natjerao na oralni seks. Od izrečene kazne, u zatvoru mora provesti godinu i četiri mjeseca zatvora, dok mu se ostatak kazne mijenja uvjetnom uz rok kušnje od pet godina. Kako je u istražnom zatvoru od travnja lani, dio kazne koju mora izdržati već mu je pokrio istražni zatvor, pa mu je istražni zatvor sada ukinut. Optuženik se na objavi presude nije pojavio, jer je tražio da ga se ne dovodi iz Remetinca, a nazočnost na objavi presude, prema zakonu, nije obavezna.

On je osoba teških socijalnih, ekonomskih i  zdravstvenih prilika, nije sposoban za samostalni život zbog čega je živio u jednom državnom domu koji se brine o osobama koje imaju sličnih problema. Štićenica tog doma bila je i 55-godišnjakinja, a njih su se dvoje u tom domu bili u prijateljskim odnosima. No prema optužnici, 2. travnja 2022. pod utjecajem alkohola je prisilio 55- godišnjakinju na seksualni odnos bez njezina pristanka.

Inače tužiteljstvo je u optužnici navodilo da joj je prijetio da će je ubiti, te da je ona zbog toga bila ustrašena zbog čega je napravila što je od nje tražio. No sud je taj dio optužbi izbacio iz izreke presude jer tijekom postupka nije dokazano da se radilo o prijetnji i uporabi sile.

Inače, 42-godišnjak je i teški ovisnik o alkoholu pa mu je izrečena i mjera obaveznog liječenja od alkohola. Uz to ima i poremećaj osobnosti i teških zdravstvenih problema dok 55-godišnjakinja boluje od šizofrenije., a kada je počinio ono za  što je sada nepravomoćno osuđen također je, prema izjavi žrtve, bio alkoholiziran.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Cesta u Francuskoj gdje je pronađen tinejdžer koji je nestao prije šest godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije