Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLJEDEĆI TJEDAN

Festival prava osoba s invaliditetom na Pešči: Organiziraju izložbu, projekciju filma i radionicu

Knap
08.05.2024.
u 12:00

U trajanju od 13. do 15. svibnja, posjetitelji Centra KNAP imat će priliku vidjeti bogat umjetničko-edukativni program kojemu je cilj ukazati na važnost promicanja ravnopravnosti i socijalne inkluzije spram ranjivih skupina.

Centar kulture na Peščenici postaje mjesto gdje umjetnost daje glas onima čije priče često ostaju neispričane. Festival prava osoba s invaliditetom održava se od 13. do 15. svibnja u KNAP-u, a nudi bogat umjetničko-edukativni program kojemu je, poručuju, cilj ukazati na važnost promicanja ravnopravnosti i socijalne inkluzije.

Manifestacija počinje u ponedjeljak u 18 sati otvaranjem izložbe radova osoba s invaliditetom na kojoj će se predstaviti djela akademskih umjetnika poput slikara Alena Kasumovića i kiparice Sanje Fališevac, ali i amatera. Dan kasnije prikazuju dokumentarni film o životnim iskustvima i preprekama s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom, a nakon projekcije održava se i diskusija o borbi za njihova prava. 

Festival koji organiziraju u suradnji s Centrom za razvoj vrijednosti 15. će svibnja završiti radionicom namijenjenom djeci osnovnoškolske dobi pod nazivom "Kartice europskih prava i vrijednosti”. Interaktivna radionica osmišljena je s ciljem educiranja o pravima osoba s invaliditetom i promicanju poštovanja različitosti.

VEZANI ČLANCI:

Organizatori pozivaju osobe s invaliditetom, predstavnike udruga i institucija, umjetnike, djecu i roditelje te cjelokupnu zainteresiranu javnost da se u dinamičnom okruženju informiraju o potrebama ranjivih društvenih skupina te angažiraju u promicanju solidarnosti te zagovaranju prava i podrške neophodne za njihovu nesmetanu egzistenciju i održivo djelovanje u zajednici.

VIDEO Rim Tim Tagi - Win! Baby Lasagnu podržali i zagrebački vatrogasci, jedna stvar posebno je oduševila

1/42

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije