Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završava sutra

Glasajte za najatraktivniju instalaciju 5. Festivala svjetla

Festival svjetla Zagreb - Instalacija The Transformation na zgradi HNK
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/54
18.03.2023.
u 10:00

Čak 33 atraktivne svjetlosne instalacije svoje su mjesto pronašle na 28 lokacija Donjeg i Gornjeg Grada

Ogromne gužve stvaraju se posljednih dana na Zagrebačkim ulicama, brojni turisti, ali i domaći gosti posjetili su metropolu jer u tijeku 5. Festival svjetla. Čak 33 atraktivne svjetlosne instalacije smještene su na 28 lokacija Donjeg i Gornjeg Grada, organizirala ga je zagrebačka Turistička zajednica, a može se obići još danas i sutra od 18 do 23 sata

Uz stare lokacije na kojima su umjetnici djelovali i prijašnjih godina, tu su i neke nove poput Ribnjaka, Stare Vlaške, Kurelčeve, Dolca i Opatovine. Ponovo su se, najavljujući proljeće, ujedinile mašta, umjetnost i svjetlosne tehnologije, a čarobnom ambjentu u metropoli doprinijeli su i umjetnici iz Italije, Francuske, Njemačke i Nizozemske. 

Spektakularni laser show na ljetnoj pozornici Tuškanac popraćen je dobro znanim melodijama iz kultnih filmova poput "Kuma", "Nemoguće misije" i "Pirata s Kariba", na Vrazovom šetalištu možete otkriti "Tajni život šuma", a na Europskom se trgu ljube Anooki, divovske figure inspirirane Inuitima. Ovo su samo neke od atrakcija koje nikako ne smijete propustiti posjetiti, a za svog ovogodišnjeg favorita možete glasati u nastavku. 

Glasajte za najatrktivniju instalaciju 5. Festivala svjetla

 

Komentara 1

Avatar 365dias
365dias
09:42 22.03.2023.

bio je ovo daleko najlošiji festival do sada... neke od instalacija su bile na nivou uratka djece na tehničkom u pučkoj školi (talijanska zastava... konji na ribnjaku... meteori...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije