Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
To su bile fešte

FOTO Grah, Ćiro, torte i pusa od krave: Ovako je rođendane slavio pokojni Milan Bandić

Zagreb: Milan Bandi? proslavio 60. ro?endan u društvu prijatelja
Foto:
1/20
22.11.2023.
u 20:26

Nekad je na feštama puhao svjećice s najvećim facama, danas mu tek najbliži suradnici i prijatelji pale svijeće na Mirogoju. Ove je godine svijeća na grobu nekadašnjeg gospodara Zagreba upadljivo manje no prijašnjih, a sličan smo silazni trend primijetili i na blagdan Svih Svetih

Volio ga je slaviti u restoranu Skender u brdovitim Remetama, no bilo je fešti i na drugim lokacijama. Da je živ, Milan Bandić danas bi proslavio 68. rođendan još jednim tulumom za pamćenje. U danima njegove najveće slave i moći pred Skenderom se znao formirati dugačak red svih onih koji su voljenom šefu došli stisnuti ruku, pokloniti mu nešto, zaželjeti mu uspjeh u novom điru oko sunca, ali i žicati ga poneku uslugu koju je, rođendanski raspoložen, rijetko odbijao.  

22.11.2012., Zagreb - Milan Bandic je proslavio svoj 57. rodjendan u Maloj kavani na Trgu bana Jelacica.rPhoto: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Zbog pandemije, 65. rođendan nije slavio, 66.  i 68. su proslavili su njegovi najbliži suradnici i prijatelji paleći mu svijeće na Mirogoju. Ove je godine, svijeća na grobu nekadašnjeg gospodara Zagreba upadljivo manje no prijašnjih, a sličan smo silazni trend primijetili i na blagdan Svih Svetih. 

01.11.2023 - Zagreb - Grob bivseg gradonacelnika Milana Bandica na Mirogoju. Photo: Karlo Klasic/PIXSELL
Foto: Karlo Klasic/PIXSELL

A dok je bio gradonačelnik, njegov se rođendan nije propuštao. Na posljednjoj javnoj fešti u Book klubu, glavne su zvijezde rođendana bile tadašnji ministar zdravstva Milan Kujundžić  i prvi "damac" Hrvatske, Jakov Kitarović.

Godinu ranije na proslavi 63. goste je svirkom na violončelu zabavljala Ana Rucner u društvu tamburaša. Okrugli 60. uveličalo je nekoliko torti, 57. tamburaši, ruže i Miroslav Ćiro Blažević. Taj je rođendan proslavio u Maloj kavani. 

Zagreb: Milan Bandić u društvu prijatelja proslavio svoj 63. rođendan 22.11.2018., Zagreb - U restoranu Skender, na Remetama, gradonacelnik Milan Bandic proslavio je svoj 63. rodjendan. Ana RucnerrPhoto: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

U jeku kampanje, nekoliko dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora 2009. slavio je u Garešnici uz nogomet, tortu i grah, a radno je proveo i rođendan godinu dana prije obilazeći poljoprivrednike u velikoj Mlaki, Kupinečkom Kraljevcu, Hrvatskom Leskovcu, a tom mu je prilikom rođendansku pusu dala jedna od kravi s farmi koje je posjetio. Atmosferu s rođendana pokojnog gradonačelnika možete pogledati u galeriji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije