Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lijepe geste zagrepčana

Spasili mačku, donirali kosu, kuhali za potresene... Evo koja su dobra djela obilježila 2021.

Chef kuha doma i Udruga ugostitelja organizirali i pružaju pomoć u Petrinji
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
20.12.2021.
u 18:30

U grupi "Sharing is caring Zagreb" je nedavno na mnogo pozitivnih reakcija naišla i objava jedne mame koja je sa svoje dvije kćeri napravila 20 poklona sa slatkišima i plišancima kojima su razveselile Zagrepčane koji ove godine nisu mogli priuštiti kupiti svojoj djeci poklone

Dobrih je samaritanaca prepun Zagreb, a pročešljali smo Facebook grupe i portale kako bi pronašli koja su dobra djela stanovnika metropole obilježila 2021. godinu. 

Tik nakon nove godine, odnosno potresa, čitav je grad spakirao na tone potrepština i hranu te s lopatama u rukama krenuli na put ka Petrinji i okolnim područjima koja je zemljotres uništio. Jedni od njih su volonteri Crvenog križa Zagreb, Bad Blue Boysi i, među ostalima, zagrebački kuhari okupljeni u udruzi Chef kuha doma koji su mjesecima po svim vremenskim uvjetima hranili gladne i potresene tamošnje stanovnike. A, uzgred, 29. prosinca, točno na dan potresa, u Petrinji će podijeliti simboličnih 365 obroka kako bi podsjetili na zajedništvo za vrijeme njihove akcije i upozorili na zapostavljenost potresom pogođenih područja.

Zanimljiva je i Facebook grupa "Studentski dom "Stjepan Radic" - "Sava". Lijepih gesta bilo je ondje među studentima na pretek, a jedna od objava koje je dobila najviše reakcije ove godine je poruka čovjeka jednom studentu koju je ostavio na biciklu, a na njoj je pisalo: "Tu se puno kradu bicikli. Tvoj se lokot pregrize zubima. Kupi si kvalitetan U-lock".

U grupi "Sharing is caring Zagreb" je nedavno na mnogo pozitivnih reakcija naišla i objava jedne mame koja je sa svoje dvije kćeri napravila 20 poklona sa slatkišima i plišancima kojima su razveselile Zagrepčane koji ove godine nisu mogli priuštiti kupiti svojoj djeci poklone. Ljudi su ondje nudili i poklanjali svašta - od besplatnih dizajnerskih vjenčanica, doggy sittinga, kosu za onkološke bolesnike, klavira, namještaja, nakita, odjeće, obuće, hrane, smještaja...

"Ženski RecenziRaj", kao jedna od najvećih hrvatskih grupa, također okuplja mnogo dobrotvorki koje si međusobno, osim savjeta i dobrih recenzija, pomažu na sve moguće načine. Pa se tako ondje, primjerice, moglo doznati koji saloni rade japansko iscrtavanje obrva besplatno za žene koju idu na kemoterapiju. A žene su i, dirnute pričama, poklanjale besplatne crteže za poklon onima koji su htjeli uspomenu na drage ljude koji više nisu s njima.

Naša novinarka Hana Ivković Šimičić ove godine u kolovozu spasila mačića bez očiju koje je pronašla na stanici u Dubravi. Nije okrenula glavu od životinje u nevolji već mu je pružila dom. Iako zbog teške bolesti mačić nije dugo poživio, zadnje je dane proživio sretan, na toplom i s punim trbuhom.

A kad smo kod dobrih djela novinara, tu je i reporter od 24 sata Ivan Pandžić koji je svoju nagradu za Novinara godine preusmjerio u stipendiranje studentica novinarstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije