Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTNI FESTIVAL POD VEDRIM NEBOM

Događaj u Zagrebu koji ne želite propustiti: Spektakl na otvorenom traje još samo nekoliko dana

Zagreb Classic festival
Foto: M. Mihaljević/Turistička zajednica grada Zagreba
1/3
23.06.2023.
u 16:28

Zagreb Classic festival izdvaja se pažljivo odabranim programom, prekrasnim ambijentom i važnom kemijom glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada

Prvi dan ljeta obilježit će službeno otvorenje nove sezone kulturnih događanja za Zagrepčane i mnogobrojne posjetitelje glavnoga grada. Za sve ljubitelje klasične glazbe, ali i one koji jednostavno vole uživati u opuštenoj atmosferi vrhunskog festivala, Turistička zajednica grada Zagreba i Grad Zagreb u suradnji s partnerima donose šesto izdanje Zagreb Classic open air festivala koji će se održati od 21. lipnja do 1. srpnja na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava. Jedinstvena pozornica pod zvijezdama ugostit će eminentna svjetska i domaća imena klasične glazbe potvrđena na prestižnim svjetskim pozornicama.

Publiku ove godine očekuje najbogatiji program dosad pa će tijekom 11 dana moći uživati u čak 8 vrhunskih koncerata na otvorenom, s početkom u 21 sat. Ulaz na sve koncerte je slobodan, a sve što vam je potrebno za uživanje u vrhunskoj glazbi u posebnom ambijentu jest da se udobno odjenete i zauzmete svoje mjesto na travnjaku s pogledom na zvjezdano nebo, prekrasne cvjetne lijehe i svjetla grada.

Foto: M. Mihaljević/Turistička zajednica grada Zagreba

- Svega par dana dijeli nas od početka Zagreb Classica koji nam otvara koncert „San ljetne noći" u organizaciji HRT-a, obilježavajući prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. Ovogodišnje izdanje Festivala traje do 1. srpnja te će se održati ukupno 8 odabranih koncerata, gdje će, između ostalog nastupiti Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu i drugi. Uz izvođače iz Hrvatske, publici će se predstaviti i glazbenici iz Italije pa nam, tako, 29. lipnja, u Zagreb dolaze Cameristi della Scala iz slavne milanske operne kuće Teatro alla Scala. Vrhunsku klasičnu glazbu rijetko možemo doživjeti van koncertnih dvorana, a Zagreb Classic tu priliku daje svim građanima, kao i posjetiteljima. Ovom prilikom pozivam sve da posjete Zagreb Classic te dožive vrhunsku glazbu i tople emocije na jedinstvenoj glazbenoj pozornici pod zvjezdanim nebom – izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld ususret novom izdanju Festivala.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Istinski doživljaj za sve ljubitelje klasične glazbe

Na otvorenoj pozornici u srcu grada očekuju vas najbolji glazbeni klasici u izvedbi cijenjenih domaćih i stranih umjetnika. Tako će na ovogodišnjem Zagreb Classic festivalu nastupiti Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu i brojni drugi. Publika će moći uživati u nekima od najljepših orkestralnih i baletnih točaka, glazbi iz zlatnog doba američkih big band orkestara, uzbudljivim mjuziklima i nastupima solista bogatih međunarodnih karijera. Glazbeno-scenski virtuozi na pozornici na Tomislavcu savršeno će dočarati urbanu sliku Zagreba kao srednjoeuropskog središta glazbe, umjetnosti i kulture. Velik interes stranih i domaćih medija, kao i domaća i inozemna gostovanja renomiranih izvođača potvrđuju da Zagreb Classic dobiva sve veći međunarodni značaj i osmu će godinu zaredom biti nezaobilazno događanje u našem gradu.

Zagreb Classic festival održava se od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem. Cjelokupan program dostupan je na www.infozagreb.hr/zagreb-classic.

Sadržaj donosimo u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije