Novo na tržištu

FOTO Cupra je Hrvatskoj ponudila novi Terramar. Sviđaju li vam se aduti ovog sportskog SUV-a?

Foto: Cupra
Foto: Cupra
Foto: Cupra
Foto: Cupra
Foto: Cupra
17.09.2024.
u 15:53
Elektrificirani novitet emotivnog dizajna na našem je tržištu trenutačno dostupan u tri izvedbe: 1.5 eTSI DSG sa 150 konjskih snaga, 2.0 TSI DSG 4Drive VZ od 265 KS te 1.5 e-Hybrid VZ s 272 konjske snage
Pogledaj originalni članak

U sklopu America's Cup-a, jednog od najprestižnijih svjetskih sportskih događaja, Cupra je predstavila potpuno novi model Terramar. Nazivaju ga novim junakom marke za novo doba, a Terramar zaista i izgleda moćno, borbeno. U sklopu najveće proizvodne ofenzive sportski SUV pozicionira marku Cupra u žarište najbrže rastućeg segmenta u Europi. Dizajniran i razvijen u Barceloni, Cupra Terramar proizvodit će se u Audijevoj tvornici u Györu u Mađarskoj. Ovaj sportski SUV skulpturalno je remek-djelo koje kombinira elegantan vanjski dizajn SUV coupea s progresivnim, karakternim dizajnom unutrašnjosti. Njegov prednji kraj inspiriran je nosom morskog psa. Atletske proporcije naglašene su dugim poklopcem motora; pokazuje novi jezik dizajna koji utjelovljuje odlučnost i autentičnost. Interijer je u potpunosti usmjeren na vozača. Sportska sjedala nude vrhunsku dinamiku, dobro se slažu s aluminijskim papučicama robusne završne obrade.

Pri stvaranju novog Terramara inženjeri su na umu imali zavojite ceste - nova adaptivna regulacija voznog postroja (DCC) povećava dinamiku automobila. Infotainment sustav od 12,9’’ vozaču omogućuje odabir između 15 postavki za vožnju prilagođenih njegovim preferencijama u vožnji. Terramar je sada dostupan za narudžbu i u Hrvatskoj po početnoj cijeni izvrsno opremljenog modela od 38.618 eura. Prve isporuke očekuju se početkom studenog ove godine. Elektrificirani novitet emotivnog dizajna na našem je tržištu trenutačno dostupan u tri izvedbe: 1.5 eTSI DSG sa 150 konjskih snaga, 2.0 TSI DSG 4Drive VZ od 265 KS te 1.5 e-Hybrid VZ s 272 konjske snage. Najsnažniji model, PHEV od 272 KS, ima doseg samo na struju veći od 100 kilometara. Kompatibilan je s brzim punjenjem (do 50 kW DC). U paleti modela Terramar do kraja godine očekuje se još jedan PHEV (e-Hybrid) ukupne snage od 204 KS, a početkom sljedeće godine i dodatni benzinski motor 2.0 DSG od 204konja. Model Terramar dostupan je u šest boja, jedinstvenih za ovu nekonvencionalnu marku, a mogućnost izbora dodatne tri boje nudit će se početkom sljedeće godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.