Novo na tržištu

FOTO Poželjan SUV: Novi HS u Hrvatsku je najprije stigao kao benzinac. Znamo i cijenu

Foto: MG
Foto: MG
Foto: MG
Foto: MG
Foto: MG
Foto: MG
Foto: MG
Foto: MG
Foto: MG
Foto: MG
09.10.2024.
u 15:00
Nova generacija većeg SUV modela izvorno britanske, a danas kineske marke - MG HS - raspolaže sa 169 konjskih snaga iz benzinskog motora. Već je početna oprema bogata, a kasnije bi trebali stići i običan te plug-in hibrid
Pogledaj originalni članak

Domaće tržište novih automobila od nedavno je bogatije za novu izvedbu velikog SUV modela MG HS. U novoj generaciji, HS je prostraniji, dolazi bogatije opremljen te nudi više novih funkcija. Naravno, i dizajn mu je dotjeran, sada je fluidniji i atraktivniji. Zasad se nudi samo kao benzinac, a kasnije bi trebali stići i običan te plug-in hibrid. Benzinski HS ima novu generaciju 1,5T benzinskog motora koji isporučuje 169 KS i 275 Nm okretnog momenta. Serijski je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, uz doplatu od 2500 eura na raspolaganju je i 7-stupanjski automatik. Na raspolaganju su dvije razine opreme. HS Comfort starta na 31.490 eura.

Foto: MG

Novitet ima veći razmak među osovinama (275 cm), što mu je osiguralo i više prostora u kabini. U usporedbi s prethodnikom, novi MG HS narastao je u skoro svim smjerovima. SUV izvorno britanske marke, sada u kineskom vlasništvu, širinu sada broji 189 cm (+1,4 cm), dug je 463,6 cm (+2,6 cm). Za tri je cm niži od prethodnika te je 166,4 cm visok. Kapacitet prtljažnika porastao je na 507 litara, preklapanjem naslona stražnjih sjedala prtljažni prostor raste na 1484 litre. Interijer je zadržao funkcionalnost, materijali su kvalitetniji. Dominiraju dva 12,3-inčna ekrana visoke rezolucije. Preko centralnog se ekrana pristupa funkcijama infotainment sustava s navigacijom. S pametnim telefonima povezuje se putem Android Auto i Apple CarPlay veze. Primjerak koji smo imali priliku isprobati, s Luxury paketom opreme, ima i poboljšanu 360° kameru visoke rezolucije te bežično punjenje pametnih telefona. 
Kazali smo već, dvije su razine opreme. Već početna oprema Comfort ima automatska LED prednja svjetla, stražnje parkirne senzore i parkirnu kameru, senzor za kišu, električno podesive i grijane retrovizore, el. podesiva prednja sjedala, klimatizacijski uređaj, tempomat, ulazak u vozilo bez upotrebe ključa... Sve verzije HS-a imaju poboljšani MG Pilot sustav pomoći vozaču. Kao i na ostale MG automobile, za novi MG HS jamstvo traje sedam godina ili do prijeđenih 150.000 km.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.