NOVI KRAŠEV HIT

FOTO Vrele kocke vruća su roba na tržištu pa smo ih probali: 'Kao, sve fino fino, a onda...'

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Fontana vrele kocke
10.05.2024.
u 07:00
Kupili smo ih za 3,49 eura. Cijena im, dakle, nije naročito paprena, ali kad smo ih otvorili, pomalo tužno smo zaključili da ih je u kutiji nekako premalo. Pogotovo ako će biti fine, što je trebalo tek doznati...
Pogledaj originalni članak

Vrele kocke trenutačno su vruća tema na hrvatskom tržištu. Inspirirane roštiljem čija se sezona zahuktava, potpuna su suprotnost mnogima omiljenim Ledenim kockama. Njih obožavatelji jedu ohlađene, iz hladnjaka, no što je s ovima? "Zamislite samo Kraševu kvalitetnu tamnu čokoladu koja se spaja s pikantnim chillijem – pa to će doslovno zapaliti svako nepce, a ne samo roštilj jer… ovo nije samo priča o slatkom i pikantnom, ovo je priča o avanturi koja vas čeka da je započnete", tako su svoj novi hit prezentirali u Krašu. Kako mi u rubrici Barkod obožavamo gastro avanture, morali smo ih kušati.

Kupili smo ih za 3,49 eura. Cijena im, dakle, nije naročito paprena, ali kad smo ih otvorili, pomalo tužno smo zaključili da ih je u kutiji nekako premalo. Pogotovo ako će biti fine, što je trebalo tek doznati... No prije dojmova, evo nekoliko informacijama o pralinama. Preskočite ovaj dio ako pazite na kalorijski unos jer su prava mala bomba, s 553 kalorije u 100 grama. Od toga je 55 ugljikohidrata, tj. 54 grama šećera. Čokolada sadrži minimalno 48 posto kakaovih dijelova.

Na čokoladu nije bilo zamjerki. Svima je fina, i ona izvana, ali i punjenje. Dok smo grizli i lomili prve zalogaje, nije nam mnogo toga bilo jasno. Kako je ovo drukčije od običnih čokoladnih pralina, gdje je chilli i ne bi li trebalo biti barem malo ljuto? Pogledavali smo se i međusobno si postavljali ova pitanja. Dok nam se u grlima nije počela događati prava mala senzacija...

Anamaria: Dobra čokolada, ukusna i miriše na čokoladu. Unutra je tamno punjenje, ne vidi se chilli. U ustima nema okus ljutine već klasične praline, no u grlu nakon što se pojedu ostaje ljutkasti okus. Teško da ih se može pojesti puno, ali za ljubitelje ljutkaste čokolade je odlično. 

Petra: Vuče da uzmeš još jednu, baš paše tamna čokolada s chilli okusom. Očekivala sam da će punjenje biti crvene boje, tamna boja malo zavara kušača. Ako ne znaš i ne vidiš kutiju, iznenađenje je kad se zagrize. Ali nije preljuto, ljutina dođe nakon nekog vremena, no ništa prestrašno. 

VEZANI ČLANCI:

Paula: Mislim da je ovo najbolji novi proizvod Kraša! Čokolada mi je fenomenalna, punog okusa i još je mekano iznutra. Fantazija! Dovoljno je ljuto, a ne previše. No ne bih je preporučila onima koji ne vole jake okuse, posebice ljuto. 

Ana: Kao, sve fino fino, a onda... Već si i zaboravio da si je pojeo, pa te šutne ljutina u grlu. Čokolada mi je ukusna, punjenje također dobro, lijepo, kremasto. Sve je samo čokolada, chillija nema ni u okusu ni mirisu, a bome ni na pogled. A onda u grlu ljutina počne djelovati. Ugodno se osjeti i osvježava, u lijepom skladu s čokoladom. 

* Stavovi izneseni u ovom tekstu neovisna su mišljenja ljudi koji su sudjelovali u analizi i nisu službeni stav Večernjeg lista.

FOTOGALERIJA Koje su najbolje: Testirali smo najpopularnije ovotjedno jelo, lazanje koje se dovršavaju doma

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
S našeg je stola nestalo čak šest paketa lazanja koje se mogu pronaći na policama trgovina, dakle, polugotovih verzija koje trebate dovršiti u mikrovalnoj ili običnoj pećnici
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Verzija bez mesa u mikrovalnoj je gotova za desetak minuta i svidjela se kušačkom timu.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
U kušačkom su timu bili Kruno Galjar, Ana Serenčeš, Nikolina Orešković, Katja Knežević i Dario Topić, kao i autor fotografije Tomislav Miletić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Isprobavanje lazanja uoči Eurovizije i nastupa Baby Lasagne

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

HA
Halloween2024
09:50 10.05.2024.

Molim pametnije od mene koji se kuže u službeni jezik. Da li se kaže ispravno vrela kocka, vrela juha ili je hrvatska riječ vruće kocke, vruća juha itd.

KI
kingtom
07:51 10.05.2024.

Totalni promašaj. I ne znam zašto u HR prodaju pod tim nazivom koji je još gori od samog prouzvoda.

Avatar Aurel
Aurel
09:50 11.05.2024.

"Čokolada sadrži minimalno 48 posto kakaovih dijelova." - kakaovih dijelova??? što je to? od kojih "dijelova" se sastoji taj kakao?