NEST

Google za 3,2 milijarde dolara kupio tvrtku koja radi termostate

Foto: Nest
Google za 3,2 milijarde dolara kupio tvrtku koja radi termostate
14.01.2014.
u 09:16
Nest je 2010. godine osnovao Tony Fadell, bivši zaposlenik Applea koji je radio na prvom iPodu
Pogledaj originalni članak

Google je za 3,2 milijarde dolara u gotovini kupio Nest, tvrtku koja proizvodi kućanske uređaje poput termostata i detektora dima. Riječ je o prilično "pametnim" i naprednim uređajima, koji se na primjer mogu spajati na internet i povezivati sa smartphoneima.

Nest je 2010. godine osnovao Tony Fadell, bivši zaposlenik Applea koji je radio na prvom iPodu. Fadell će i dalje voditi Nest, a tvrtka će ostati zaseban brend pod Googleom.

"Google će nam pomoći da potpuno ostvarimo našu viziju svjesnoga doma i dopustiti nam da svijet promijenimo brže no što bismo to mogli sami. Do sada smo imali popriličan zamah, ali ovo će nas lansirati poput rakete", poručio je Fadell u svom blogu na stranicama Nesta.

Tvrtka trenutno u vrhu ponude ima dva uređaja - Thermostat za 249 dolara i detektor dima i ugljičnog monoksida Protect za 129 dolara.

>> Bivši zaposlenik Googlea otišao u Sj. Koreju, ovo su njegovi dojmovi!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.