PROVJERA ZNANJA

KVIZ Koliko dobro poznajete povijest njemačkih automobila? Pripremili smo vam 10 pitanja

Foto: Volkswagen
KVIZ Koliko dobro poznajete povijest njemačkih automobila? Pripremili smo vam 10 pitanja
15.06.2024.
u 08:00
Provjerite znate li po kome je ime dobio Mercedes i što zapravo znači ime Audi, od kojeg je materijala bila izrađena karoserija Trabanta i koje se godine proizveo prvi Volkswagen Golf
Pogledaj originalni članak

Njemački automobili su najpopularniji u Hrvatskoj, jer se na našim cestama vozi daleko najviše Volkswagena. Skoro svaki šesti automobil u Hrvatskoj ima znak VW-a, dok je njihov model Golf najčešći automobil. Opel je drugi najzastupljeniji proizvođač automobila na našim cestama, a Hrvati vole i njemački premium trojac - Audi, Mercedes-Benz i Audi.

Njemačka je bila pionir u konstruiranju automobila, poznato je da je Karl Benz patentirao prvi automobil na svijetu daleke 1886. godine. On je bio sličniji kočiji, a 1900. je tvrtka Daimler izradila Mercedes 35 koji već sličio na pravi automobil. Daimler i Benz svoje tvrtke spajaju 1926., a u kvizu provjerite znate li po kome je njihov brend dobio dio i danas prepoznatljivog imena - Mercedes.

Opel ima sjedište u Rüsselsheimu pored Frankfurta i percipira se kao njemačka marka automobila, no znate li da već gotovo cijelo stoljeće nije u njemačkom vlasništvu. Od 1929. do 2017. bio je u američkom, a u čijem je danas? Provjerite znate li i odgovore na druga pitanja iz povijesti njemačkih automobila.

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.