Provjera znanja

KVIZ Koliko dobro poznajete povijest talijanskih automobila? Pripremili smo vam 10 pitanja

Foto: Lamborghini
Foto: Fiat
Foto: Ferrari
28.09.2024.
u 07:02
Provjerite znate li po čemu najčešće imena dobivaju modeli Lancije, kad je osnovan Fiat, što je prije supersportskih automobila proizvodio Lamborghini, a što prije skutera Piaggio
Pogledaj originalni članak

Talijani vole automobile, a dokaz tome je da je Italija desetljećima vodeća država u Europi prema broju automobila na 1000 stanovnika. U Italiji je 684 automobila na 1000 stanovnika, a prosjek EU je 560 automobila. U Hrvatskoj je, primjerice, 491 automobil na 1000 stanovnika.

Povijest talijanskih automobila je bogata, od sportskih automobila koji su dominirali F1 poput Alfa Romea i Ferrarija, Lancije koja je dominirala rallyjem, sportskog Lamborghinija i luksuznog Maseratija, pa do talijanskog automobilskog giganta Fiata, koji je motorizirao ne samo Italiju, nego i mnoge druge europske države.

Tu je i neizostavna talijanska škola dizajna automobila s Pininfarinom i Bertoneom, ali i proizvođači dvokotača od Piaggia, pa do Aprilije, Ducatija i Moto Guzzija. Pripremili smo vam 10 pitanja o talijanskoj auto i moto industriji. Odgovorite i provjerite svoje znanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.