PROMO

Mobitelom do znanja: Kako je tehnologija opametila svijet?

Foto: Huawei
Huawei P smart 2021
Foto: Huawei
Huawei P smart 2021
Foto: Huawei
Huawei P smart 2021
Foto: Huawei
Huawei P smart 2021
31.10.2020.
u 09:30
Više ne moramo odlaziti u knjižnice i listati debele, stare knjige kao što su to morali naše bake i djedovi, jer u svega par klikova možemo otkriti što god nas zanima, ali i naučiti nešto novo. Da, tako je! Znanje nam se nalazi na dlanu.
Pogledaj originalni članak

Dok neki vjeruju da tehnologija nudi obilje mogućnosti za poticanje učenja, drugi se tome protive. Tko je u pravu i zašto brkamo proces učenja koji se događa u glavi pojedinca s tehnologijom samom?

Istraživanja pokazuju da nijedan oblik tehnologije sam po sebi nije nadmoćan drugome u poticanju učenja. Ne učimo nužno bolje zato što je tehnologija za prijenos informacija pametnija, privlačnija i zanimljivija, iako nam navedeno itekako može pomoći. Kada je u pitanju proces učenja riječ je o našoj imaginativnoj sposobnosti koja nam pomaže učiti i koja katkad može biti potaknuta i olakšana tehnologijom. Zato nas čitanje teksta može podučiti podjednako učinkovito kao i gledanje sofisticiranog obrazovnog videa ili igranje pametnih igrica.

Foto: Huawei
Huawei P smart 2021

Od učenja jezika, preko IQ testa, do znanja

Postoje brojne pogodnosti koje proizlaze iz uporabe pametnih telefona, a jedna od tih su aplikacije. U Huawei AppGallery trgovini možete pronaći pregršt korisnih aplikacija za učenje jezika, kvizove znanja, IQ testove, pa čak i one za rješavanje kompleksnih matematičkih zadataka.

Od kad je pametnih uređaja i interneta, u svega par klikova možemo otkriti što god nas zanima, ali i naučiti nešto novo. Sve što trebamo je otvoriti tražilicu i upisati pojam, a zatim možemo surfati koliko god nas je volja. No treba pripaziti! Dugo gledanje u mobitel smanjuje broj treptaja i uzrokuje naprezanje oka, zbog čega nam oči postaju iziritirane, suhe i općenito imamo dojam smetnji u očima.

Foto: Huawei
Huawei P smart 2021

Uz novi Huawei P smart 2021 s FHD+ zaslonom od 6,67 inča imat ćete masivan i širok prikaz u živopisnim detaljima, a dolazi i s funkcijom filtriranja plavog svjetla kroz TÜV Rheinland certificirani način udobnosti za oči kako bi maksimalno zaštitio vid korisnika prilikom korištenja. Uz to, 4 GB RAM-a učinkovito omogućuje istodobno pokretanje više aplikacija i tečno prebacivanje između njih, tako da ćete moći neometan učiti i spremati omiljene dokumente, fotografije i igre.

Iskusite pametan život

Zaboravite na pritiske na tri, dva ili jedan gumb da biste napravili snimku zaslona. Uz novi P smart 2021 jednostavno dvaput kucnite prstom po zaslonu ili kucnite i nacrtajte zatvoreno područje kako biste snimili samo dio zaslona i snimka će se spremiti u vašu galeriju.     

Svaka je inovacija, od kamenčića za zbrajanje i oduzimanje koje su koristili Egipćani, preko Abacusa kojega su izumili Kinezi, do pametnih uređaja koji se koriste diljem svijeta, odgovor na potrebu i donosi novo znanje i promjenu. Da nije bilo tehnologije, ne bi bilo niti napretka u znanju – i zato nas je tehnologija i opametila.

Za one koji žele više

Foto: Huawei
Huawei P smart 2021

Korisnicima su uz P smart 2021 dostupni i nedavno predstavljeni Watch GT 2 Pro – Huaweijev najnapredniji pametni sat, Watch Fit koji se ističe naprednom podrškom za razne sportove, a FreeBuds Pro i FreeLace Pro bežične slušalice zadovoljit će potrebe najzahtjevnijih obožavatelja zvuka.

Huawei je nedavno lansirao i svoju novu flagship seriju pametnih telefona Mate 40 koja donosi najnovije tehnologije i poboljšano korisničko iskustvo. Predstavljene su ukupno četiri izvedbe, uz novi Porsche Design pametni sat, naglavne slušalice FreeBuds Studio, Eyewear II pametne naočale i Sound wireless zvučnik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr