Švedski proizvođač konačno je skinuo veo tajne s nove generacije poslovne limuzine S60

Najdinamičniji Volvo spašava pješake od ozljeda

volvo s60
volvo s60
volvo s60
volvo s60
18.02.2010.
u 09:00
Sustav prepoznavanja pješaka u suradnji sa sustavom automatskog kočenja sprečava nalet na pješaka i kada vozač nije koncentriran na stanje u prometu.
Pogledaj originalni članak

Model u koji švedski proizvođač polaže mnogo nade, nova je limuzina S60. Volvo je otkrio konačan izgled poslovne limuzine, čiju bi popularnost dinamičniji dizajn i moderne tehnologije trebale dodatno pojačati.

Sportsku notu naglašavaju i dinamična vozna svojstva, a pomno su razvijani baš podvozje i ovjes. Kupci će moći odabrati izvedbu podvozja Dynamic i Comfort, koji će imati drugačije ugođen ovjes. Volvo mnogo ulaže u sigurnost vožnje, ali brine se i o ostalim sudionicima u prometu, pa je za S60 pripremljen novi sustav. Sustav prepoznavanja pješaka u suradnji sa sustavom automatskog kočenja sprečava nalet na pješaka i kada vozač nije koncentriran na stanje u prometu.

Zahvaljujući radaru smještenom u masku hladnjaka sustav upozorava na problem, a ako vozač ne počne kočiti, sustav koči sam. Za novu generaciju S60 Volvo je pripremio osam agregata. U početku će se nuditi po dva benzinca i dizelaša. Benzince će predstavljati trolitreni T6, opremljen kompresorom koji nudi snagu 304 KS, a do stotke dolazi za 6,5 sekundi te je upregnut šestostupanjskim automatskim mjenjačem.

Tu je i dvolitraš od 203 KS, a dizelsku ergelu činit će petocilindraši, i to od 163, odnosno 205 konja. Naknadno se očekuju dvolitreni benzinac od 240 KS te manji 1,6-litreni model od 150 i 180 KS te 1,6 d DRIVe sa 115 KS.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.