Konkurencija

Nokia priprema trodimenzionalni udar na Googleov Street View

Foto: AFP
Nokia priprema trodimenzionalni udar na Googleov Street View
20.09.2010.
u 11:21
Finska kompanija planira od studenoga započeti digitalizaciju mapa velikih svjetskih gradova, za što će biti zadužen njihov ogranak Navteq, prenose agencije.
Pogledaj originalni članak

Osim što je nakon duge "hibernacije" na tržište poslala tri nova smartphonea i tako odlučila zadati udarac Appleu i Googleu, Nokia se odlučila konkurirati Googleu i u usluzi Street View. Finska kompanija planira od studenoga započeti digitalizaciju mapa velikih gradova, za što će biti zadužen njihov ogranak Navteq, prenose agencije.

U digitalizaciji terena Nokia će se oslanjati na dvije tehnologije. Prva će se koristiti za trodimenzionalni prikaz gradskih ulica, a uz pomoć druge na te će se prikaze stavljati podloga od realnih fotografija.

Nokia će, poput Googlea, za snimanje koristiti posebna vozila opremljena fotoaparatom, GPS-om i laserskim radarom koji će služiti za dobivanje trodimenzionalnih slika.

Snimanje će početi u studenom na ulicama Londona, a kasnije bi se trebalo proširiti i na druge velike gradove svijeta. Obrada prvih prikupljenih podataka trajat će do početka 2011.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.