PONOS HRVATSKE

Ovo je top 15 mjesta najboljih europskih destinacija koje trebate posjetiti u jesen, na prvome je hrvatski dragulj!

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Čarobna jesen u Nacionalnom parku Plitvička jezera
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Jesenska idila u Nacionalnom parku Plitvička jezera malo koga će ostaviti ravnodušnim
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Danas se obilježava Svjetski dan voda
Foto: Alkis Konstantinidis/REUTERS
Greece's Santorini struggles under pressure of mass tourism
Foto: DAVID W CERNY/REUTERS
People walk during a rainstorm in Prague
Foto: Soeren Stache/DPA
Elbe Sandstone Mountains - Bohemian Switzerland
Foto: Pixabay
Park dvorca Schönbrunn
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
Autumn weather in Paris
Foto: Pixabay
Dvorac Neuschwanstein
Foto: Pixabay
Budimpešta
Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS
A man looks out over the Grand Harbour at dawn in Valletta
Foto: Pixabay
Island
Foto: Pixabay
Jezero Bled
Foto: Pixabay
Hallstatt
Foto: Pixabay
Marakeš
Foto: Li Jing/XINHUA
Izložba "Louise Bourgeois: Nesvjesna sje?anja" u Galleriji Borghese u Rimu
Foto: Pixabay
Škotska
10.10.2024.
u 07:00
Odredišta mogu biti mnogo mirnija nakon tijekom ljeta, što znači manje redova i često niže cijene.
Pogledaj originalni članak

Jesen može biti jedno od najboljih razdoblja za putovanje Europom. Odredišta mogu biti mnogo mirnija nakon tijekom ljeta, što znači manje redova i često niže cijene. Kao i gradovi i urbana odredišta, ruralna mjesta poput nacionalnih parkova fantastična su za posjetiti u ovo doba godine kada se priroda počinje pretvarati u mješavinu zapanjujućih boja. Za one koji vole fotografiju, ovo može biti najbolje vrijeme za snimanje jesenskih fotografija, jer ćete imati nevjerojatne boje koje se mogu kombinirati s kraćim danima, što olakšava hvatanje najboljeg svjetla pri izlasku ili zalasku sunca, prenosi Travel and Destinations.

Najbolja mjesta u Europi koja treba posjetiti u jesen:

1. Nacionalni park Plitvička jezera, Hrvatska: Nacionalni park Plitvička jezera prekrasan je park smješten u sjevernoj Hrvatskoj. To je najstariji i prvi nacionalni park u zemlji i nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine od 1979. Ono što ovo mjesto čini tako posebnim je 16 jezera sadržanih unutar 300 km2 parka, koja su nevjerojatne boje. Prilikom posjeta u jesen možete uživati ​​u raznim stazama i rutama koje vam omogućuju da maksimalno iskoristite svoj posjet i uživate u parku iz različitih kutova i perspektiva.

2. Santorini, Grčka: Santorini je popularan otok u blizini obale Grčke. Poznat je po prekrasnim zalascima sunca i slikovitoj arhitekturi. Kao što možete očekivati, ovo je odredište iznimno popularno tijekom ljetnih mjeseci, stoga se uputite ovamo u ranu jesen za tišu i mirniju scenu. Od kraja rujna do listopada očekujete temperature od oko 21-24 stupnja Celzijusa.

GALERIJA: Prije odlaska na odmor, stavite kovanicu u zamrzivač. Razlog? Bit ćete nam zahvalni

Foto: Thinkstock
pakiranje
Foto: Getty Images
Zamrznuta kovanica
Foto: Shutterstock
zamrzivač
Foto: Getty Images
Zamrznuta kovanica

3. Prag, Češka: Prag je savršen jesenski grad. Po cijelom gradu nalaze se fantastični parkovi, od kojih neki pružaju savršene vidikovce prema gradu – što je odlično za fotografiranje. Budući da je Prag tako sjajna destinacija, također je iznimno prometan tijekom ljetnih mjeseci, kao i za Božić, tako da je jesen nešto mirnije vrijeme za posjet.

4. Nacionalni park Bohemian Switzerland, Češka: Nedaleko od Praga nalazi se nacionalni park Bohemia Switzerland. Ovaj park je zadivljujuće i odlično mjesto za planinarenje i istraživanje fantastičnog Edmunda Gorgea. Nekoliko razloga zašto je ovo odredište tako dobro za jesen jest to što možete planinariti na hladnijim i ugodnijim temperaturama, a također vidjeti prekrasne boje koje će se pojaviti.

5. Beč, Austrija: Beč je jedan od najljepših europskih gradova i često se proglašava jednim od najboljih gradova za život. Osim toga, također je odlično mjesto za posjetiti, a kada ga posjetite, pronaći ćete mnoštvo jesenskih blaga. Kao što je park Schönbrunn sa svojim prekrasnim tunelima drveća, Kahlenberg s vinogradima koji gledaju na grad, kao i mnogi drugi prekrasni vanjski prostori.

VEZANI ČLANCI: 

6. Pariz, Francuska: Pariz, grad ljubavi i svjetla, top je odredište koje treba posjetiti u jesen. Grad oživljava romantičnom atmosferom dok lišće mijenja boju, a ulice se ukrašavaju jesenskim ukrasima. Dok ste ovdje istražite neke od poznatih gradskih znamenitosti kao što su Eiffelov toranj i muzej Louvre, prošećite rijekom Seine i prepustite se ukusnoj francuskoj kuhinji. Ne zaboravite istražiti prekrasne parkove i vrtove Pariza, kao što su Jardin du Luxembourg i Parc des Buttes-Chaumont, koji su posebno očaravajući tijekom jesenske sezone.

7. Dvorac Neuschwanstein, Njemačka: Dvorac Neuschwanstein je kao iz bajke. Lokacija je spektakularna, a posvuda oko dvorca nalaze se slikovite planine i krajolici koji oduzimaju dah. Ono što ovo mjesto čini još boljim je to što postoji čak i most koji pruža savršenu foto perspektivu.

8. Budimpešta, Mađarska: Budimpešta, glavni grad Mađarske, skriveni je dragulj Europe i savršena jesenska destinacija. Grad je poznat po zapanjujućoj arhitekturi, termalnim kupkama i živahnom noćnom životu. Posjetite neke od poznatih termalnih kupki, kao što su kupke Széchenyi, i divite se zadivljujućem pogledu s ribarskog bastiona. Ne propustite priliku istražiti Budimski dvorac i uživati ​​u tradicionalnoj mađarskoj kuhinji. Šarmantne ulice i jesenske boje Budimpešte stvaraju toplu i privlačnu atmosferu za posjetitelje.

9. Malta: Malta je mali otok u Sredozemnom moru i ima mnogo toga za ponuditi, od istraživanja povijesnog grada Vallette do kupanja u veličanstvenoj Plavoj laguni. Prilikom posjeta u jesen te krajem rujna i u listopadu očekujte temperature od oko 21-24 stupnja Celzijusa.

10. Island: Island je destinacija kao nijedna druga, a jesen je idealno vrijeme za posjet ovom nordijskom otoku. Krajolici su mješavina surovih planina, kaskadnih vodopada i geotermalnih čuda. Možete svjedočiti plesu polarne svjetlosti na noćnom nebu ili se jednostavno opustiti u poznatoj Plavoj laguni i istražiti rutu Zlatnog kruga koja uključuje kultna mjesta kao što su nacionalni park Thingvellir i vodopad Gullfoss. Jesen nudi jedinstvenu priliku da doživite kontrast između vatrenih boja lišća i ledenih krajolika Islanda.

11. Bled, Slovenija: Bledsko jezero u Sloveniji jedno je od najljepših mjesta u Europi. Ovo šarmantno mjesto nalazi se nedaleko od Ljubljane i idealno je za jednodnevni izlet ili dulji posjet. Tijekom jesenskih mjeseci svakako pješačite po okolnim planinama radi epskih pogleda, a opustite se i uz obalu i upijajte krajolik.

VEZANI ČLANCI: 

12. Hallstatt, Austrija: Hallstatt je jedno od najpoznatijih i najpopularnijih mjesta za posjetiti u Austriji. To je odredište koje se može posjetiti u bilo koje doba godine, nudi snijeg zimi, fantastično zelenilo u proljeće i ljeto ili mnoštva boja tijekom jeseni.

13. Marakeš, Maroko: Smješten na vrhu Afrike, Maroko je fantastično mjesto za posjetiti u jesen. S temperaturama višim od 20 stupnjeva i obiljem sunca, ovo je zemlja u kojoj možete uživati ​​u prekrasnom vremenu prije zimskih mjeseci. Razmislite o posjeti marokanskoj turističkoj prijestolnici Marakešu gdje ćete pronaći oba rijada, od kojih neki imaju bazene na krovu, kao i odlične hotele i odmarališta unutar i izvan centra grada. Istražite Medinu u Marakešu i lutajte tržnicama, opustite se u mirnom vrtu Jardin Majorelle-Yves Saint Laurent, pogledajte veličanstvenu palaču Bahia ili posjetite muzej kao što je Heritage Museum Marrakech.

14. Rim, Italija: Rim, Vječni grad, još je jedna destinacija koju morate posjetiti u Europi tijekom jesenskih mjeseci. Vrijeme je ugodno, što vam omogućuje istraživanje drevnih ruševina i povijesnih znamenitosti grada. Prošetajte Koloseumom, divite se detaljima Vatikana i Fontani Trevi. Jesen je također savršeno vrijeme za uživanje u talijanskoj kuhinji, od autentične pizze i tjestenine do sladoleda. Ne zaboravite posjetiti prekrasne vrtove Villa Borghese, gdje možete uživati ​​u ležernom pikniku okruženi živim bojama jeseni.

15. Škotsko gorje, Škotska: Ljubiteljima prirode Škotsko gorje nudi prekrasan jesenski doživljaj. Valovita brda i golemi krajolici pretvaraju se u more crvene, zlatne i narančaste boje, stvarajući slikovito okruženje za avanture na otvorenom. Istražite slavni Loch Ness, pješačite kroz Glen Coe i posjetite otok Skye zbog zadivljujućih pogleda i šarmantnih sela. Jesen je također sezona za promatranje divljih životinja, jer počinje sezona jelena. Pripazite na ova veličanstvena stvorenja dok uranjate u ljepotu Škotskog gorja.

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.