Od studenoga

FOTO Prestaje proizvodnja ovog automobila: Je li to kraj za jedan od Fiatovih temeljnih modela?

Foto: Fiat
Foto: Fiat
Foto: Fiat
Foto: Fiat
Foto: Fiat
Foto: Fiat
Foto: Fiat
Foto: Fiat
Foto: Fiat
19.10.2024.
u 15:56
Iz Stellantisa su sindikatima kazali da će se proizvodnja Pande pauzirati na neko vrijeme jer je to neophodno kako bi se proizvodnja uskladila s trenutačnim stanjem na tržištu jer se jedino tako može jamčiti učinkovito upravljanje resursima kompanije
Pogledaj originalni članak

Fiat je odlučio ponovno pauzirati proizvodnju Pande, modela iza kojega je 44-godišnja tradicija. Pritom ni javnosti ni sindikatima koji okupljaju djelatnike grupacije Stellantis nije ponudio neko suvislo objašnjenje, tek korporativne floskule o teškom putu na kojem se talijanski proizvođač našao i još težim odlukama koje je potrebno donijeti da se iz poteškoća izvuče. Između redaka tako se može iščitati da se Panda ne prodaje dobro te će zbog toga početkom studenoga na nekoliko dana biti zatvorene i tvornice motora Termoli i Pratola Serra. Je li to početak kraja za model na kojem se desetljećima temeljila ova talijanska marka? Iz Stellantisa su sindikatima kazali da će se proizvodnja Pande pauzirati na neko vrijeme jer je to neophodno kako bi se "proizvodnja uskladila s trenutačnim stanjem na tržištu jer se jedino tako može jamčiti učinkovito upravljanje resursima kompanije".

Hoće li taj privremeni ‘time out’ za Pandu trajati samo nekoliko dana ili bi mogao prerasti u nešto ozbiljnije, vidjet ćemo vrlo brzo. Podsjetimo, prije mjesec dana Stellantis je na led stavio i električni Fiat 500, i njegova se proizvodnja obustavila. Aktualna treća generacija Pande na tržištu je još od 2012. godine i trebala se prodavati sve do 2027., paralelno uz Grande Pandu koja joj je svojevrsna nasljednica i proizvodi se u Srbiji. Hoće li to nakon ovog zastoja zaista i biti tako, ostaje da se vidi. Kako prenosi Reuters, Stellantis ovim potezima želi osigurati kontinuitet svojih tvornica u Italiji, jer je pred njima izazovan put koji podrazumijeva i teške izbore.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.