WRC Croatia Rally 2023

Sportski događaj godine podržan novim gorivom

Foto: Sandra Mikulčić
Foto: INA
Foto: INA
Foto: INA
30.03.2023.
u 15:49
Inina Class Plus goriva s novim Expert aditivima čiste motor od naslaga, daju više snage, smanjuju potrošnju. Predstavljena su u sklopu najave relija za koji se očekuje da će ga uživo pratiti pola milijuna gledatelja
Pogledaj originalni članak

Treću godinu zaredom Hrvatska će ugostiti utrku svjetskog prvenstva u reliju.  WRC Croatia Rally 2023 održat će se od 20. do 23. travnja, a pred taj spektakl predstavljen je nastavak suradnje Ine i organizatora utrke potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora za 2023. i 2024. godinu. Podsjetimo, u 2022. godini WRC Croatia Rally okupio je više od 310 tisuća gledatelja koji su pratili brzinske ispite na našim cestama. Ukupni ekonomski učinci za Hrvatsku procjenjuju se na više od 105 milijuna eura. No, događanja oko relija nisu jedina novina koja stiže iz Ine. Predstavljena su, naime, i Inina nova, poboljšana Class Plus goriva s novim Expert aditivima za još bolje performanse i snagu automobila.

Poboljšana formula aditiva ima višestruke učinke – učinkovito čiste motor od naslaga, daju više snage, smanjuju potrošnju i emisiju C02. WRC Croatia Rally sportski je događaj godine u Hrvatskoj, a uključivanje Ine u ovu oktansku priču prirodan je nastavak njihove dugogodišnje potpore automobilizmu i sportu.

- INA s ponosom podržava prestižna natjecanja kao što je WRC Croatia Rally, a ovaj globalni spektakl usko je povezan s našom industrijom. Turizam, automobilizam i izvrsnost su naše glavne točke spajanja, a  s ponosom predstavljamo i nova poboljšana Class Plus goriva s novim Expert aditivima za još bolje performanse i snagu automobila - kazao je predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics.

Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2023, rekao je, pak, da se očekuje da će ove godine oko pola milijuna gledatelja i ljubitelja autosporta uživo pratiti WRC Croatia Rally koji raste na svim razinama. Elitni vozači relija borit će se za bodove i što bolji plasman u ukupnom poretku utrke. Atraktivni brzinski ispiti u sklopu WRC Croatia Rally 2023 vozit će se na trasi dugačkoj 1650 kilometara kroz pet hrvatskih županija – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku - te u gradu Zagrebu. I ove će godine servisno parkiralište, ceremonijalni start i ciljna rampa biti u Zagrebu kod upravne zgrade Ine u Novom Zagrebu, a veći dio brzinskih ispita odvijat će se u Karlovačkoj županiji. 

VIDEO Vozio u suprotnom smjeru pa susreo policiju: Jurio je po zaustavnoj traci, a auti su mu blicali

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.