Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WRC Croatia Rally

Vodeći vozač svijeta dolazi u Hrvatsku. Očekuje se pola milijuna gledatelja

storyeditor/2023-03-28/PXL_BES_250421_32648447__1_.jpg
PIXSELL
30.03.2023.
u 07:30

Uz najveće reli-zvijezde današnjice, na popisu je i osam domaćih vozača – Martin Ravenščak, Marko Lončarić, Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Slaven Šekuljica, Vjekoslav Čičko, Jan Pokos i Igor Mandić. Martin Ravenščak nastupit će u Rally 3 kategoriji, dok su ostali vozači prijavili Rally 4 i Rally 5 vozila

Manje od mjesec dana ostalo je do najvećeg sportskog događaja u Hrvatskoj. Jer, od 20. do 23. travnja po pet hrvatskih županija (Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj te Gradu Zagrebu) i ove će godine voziti najbolji reli-vozači. Hrvatska je organizator četvrte utrke Svjetskog prvenstva u reliju, a svjetska automobilistička federacija i organizatori WRC Croatia Rallyja najavili su da u Lijepu Našu dolazi ukupno 57 posada iz 20 zemalja.

Uz najveće reli-zvijezde današnjice, na popisu je i osam domaćih vozača – Martin Ravenščak, Marko Lončarić, Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Slaven Šekuljica, Vjekoslav Čičko, Jan Pokos i Igor Mandić. Martin Ravenščak nastupit će u Rally 3 kategoriji, dok su ostali vozači prijavili Rally 4 i Rally 5 vozila.

U najprestižnijoj WRC kategoriji borit će se devet posada. Među njima će nastupiti i legendarni 39-godišnji Sébastien Ogier koji je čak osam puta osvojio Svjetsko prvenstvo u reliju, a trenutačno je i prvi u ukupnom poretku. Uz njega u Hrvatsku stiže i za sada drugoplasirani Thierry Neuville, kao i treći mladi Finac Kalle Rovanperä koji je prošle godine slavio u Hrvatskoj.

– Sve ide po planu i bit ćemo na vrijeme spremni za ponovni dolazak najboljih reli vozača. Očekujemo da će tu adrenalinsku poslasticu pratiti oko pola milijuna gledatelja uživo te milijuni obožavatelja putem televizijskih prijenosa – istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja.

Dodajmo da je u ovogodišnji raspored dodana jedna promjena pa će se umjesto brzinskog ispita Jaškovo – Mali Modruš Potok, voziti brzinski ispit Ravna Gora – Skrad. 

Ključne riječi

Komentara 1

PV
prcko.vita
09:52 30.03.2023.

Kako se ovo može nazivati sport? Koliko će zagaditi okoliš? Gdje su zeleni i posljednje generacije da se zalijepe i onemoguće ovo trovanje prirode?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije