Bar-Boljare

Aktoru istekao rok za autocestu u Crnoj Gori

Foto: Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
Aktoru istekao rok za autocestu u Crnoj Gori
12.12.2010.
u 10:45
Šef crnogorskog vladinog pregovaračkog tima za izgradnju autoceste Zoran Radonjić kazao je podgoričkim medijima da će se crnogorska vlada oglasiti tek nakon sjednice Vijeća za izgradnju autocesta.
Pogledaj originalni članak

Grčko-izraelskom konzorciju Aktor-Shikun Binui (HCH) u petak u ponoć istekao je i posljednji rok za dostavljanje financijskih jamstava za izgradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom, koji mu je odredila vlada Crne Gore nakon produžetka od mjesec i pol dana, prenosi Bankamagazin.

Zoran Radonjić, šef crnogorskog vladinog pregovaračkog tima za izgradnju autoceste, podgoričkim je medijima kazao da će se crnogorska vlada oglasiti tek nakon sjednice Vijeća za izgradnju autocesta idućeg tjedna, a tada bi se mogle razmotriti ponude i nekih drugih kompanija.

U crnogorskoj vladi očito nisu voljni da dalje produžavaju rok Aktoru, jer smatraju da Europska investiciona banka (EIB), na koju se dugo čeka, nije jedini kreditor koji može da financira izgradnju ove autoceste.

Grčko-izraelski konzorcij ušao je u igru nakon što hrvatske tvrtke, koje je predvodio Konstruktor, nisu uspjele ni u produženom roku dostaviti potrebna jamstva.U crnogorskoj vladi nerado govore o eventualnim alternativama. No, spekulira se da bi sada u igru mogli ući Kinezi, koji bi kao jednog od podizvođača radova mogli angažirati Konstruktor, piše Bankamagazin.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

JO
jokerherc
12:24 12.12.2010.

Jadna Država u kojoj ovaj ceste gradi! Od kada se razišao s kumom malo mu se zanepodalo... Samo još nitko nije odgovorio od kuda mu novci s kojima je navdno kupio Konstruktor??? Od onoga što je osobno imao u to vrijeme mogao je kupiti polovnog TAM-ića, električnu mješalicu za beton (polovnu naravo) i nešto alata (čekić, kliješta i sl)!!!??? A boga mi koliko unam i iz Hrvatske Lutrije nije dobio na LOTO-u??? Ma čovik je zajebo i Koperfilda...

ST
sttipe
12:46 12.12.2010.

sad je dosla pravna drzava,pa ce se sve objasnit..koperfild nema takvu moc objasnjavanja ka nasi udbasi..

IN
Interpol
09:04 13.12.2010.

Pa i vi Hrvati ste bili kandidati, da izgradite Crnogorcima avtocestu.....hahaha kako to mislite, vi bez novca, Crnogorci isto tako.....pa nema više bratstva i jedinstva, na koje ste se uvijek izgovarali i zna se, kojeg ste muzli!