Novi pokušaj

Apple kreće u veliki pohod na Hollywood

Foto: DPA/PIXSELL
Apple kreće u veliki pohod na Hollywood
02.09.2015.
u 12:46
Apple želi pokrenuti svoju produkciju televizijskih emisija, serija i filmova, o čemu su već pregovarali s nekoliko direktora hollywoodskih studija
Pogledaj originalni članak

Američkom tehnološkom divu Appleu nije dovoljno to što je najprofitabilnija računalna tvrtka pa je povećao svoje ambicije te je krenuo u pohod na Hollywood. Naime, Apple bi htio napraviti svoje televizijske emisije, serije i filmove, a prema navodima časopisa Variety, već su se susreli s nekoliko direktora hollywoodskih studija.

Naime, Appleu unatoč čestim kritikama dioničara i dalje cvatu ruže. U proteklom kvartalu ostvario je 10,7 milijardi dolara neto dobiti, čak 38 posto više nego u istom razdoblju lani, a prema svemu sudeći predsjednik uprave kompanije Tim Cook zna što će s tim novcem. Tako je Apple za iduću srijedu najavio puštanje na tržište nove i poboljšane verzije svog TV set-top uređaja, koji će imati elegantnije kućište i pojačani hardverski paket – od Appleova A8 čipa do novog daljinskog upravljača, za koji izvori kažu da će biti drastično unaprijeđene – osjetljiv na dodir i omogućit će nove vrste kontrole. Osim toga, imat će i veći prostor za pohranu podataka i operativni sustav koji će podržati glasovno upravljanje uz pomoć digitalnog asistenta i navigatora Siri.

A novi i bolji hardver traži i odgovarajući "softver". Zato je Apple navodno već u potrazi za stvaranjem vrhunske streaming televizijske usluge, koja bi grupirala nekoliko kabelskih kanala i bila dostupna putem Apple TV uređaja. Kompanija tako, tvrdi Variety, već dulje pregovora s raznim medijskim tvrtkama. Tako bi streaming videoservis mogao bi stići na tržište već iduće godine, i to po početnoj cijeni od 40 dolara mjesečno.

No tu ne staju i traže svoje premium televizijske sadržaje pa su nedavno dali jedinstvenu ponudu za jednu od najgledanijih britanskih serija Top Gear, čiji su se domaćini Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond razišli s BBC-jem. Ipak, u Appleu se nisu dovoljno isprsili s ponudom pa im je slavni britanski trojac oteo konkurent Amazon.

>> Apple najavio događaj za 9. rujna, očekuje se novi iPhone

>> Apple na burzi u samo dva tjedna izgubio 123 mlrd. dolara vrijednosti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
mak128
21:38 02.09.2015.

taj apple je porez na buudale