novi poslodavac

Bruxelles otvara prva 152 radna mjesta za Hrvate

Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
Bruxelles otvara prva 152 radna mjesta za Hrvate
24.06.2012.
u 09:02
Za ponuđena radna mjesta, za koja će se prijave primati do 24. srpnja, početne plaće kretat će se u dvije kategorije: od 4350 do 4921 eura, te od 5568 do 6300 eura
Pogledaj originalni članak

Došao je trenutak koji su mnogi čekali: Europski ured za izbor osoblja (EPSO) otvorio je prvi natječaj za Hrvate koji žele dobiti stalni posao u institucijama Europske unije, gdje ih čeka dinamično radno mjesto i početne plaće od oko pet tisuća eura. EPSO je na svojim web stranicama u četvrtak objavio natječaj za prevoditelje i pravnike jezikoslovce.

Prijave će primati do 24. srpnja, nakon čega će prijavljeni biti obaviješteni o testiranjima. Broj radnih mjesta otvorenih ovim natječajem je 152: za hrvatske pravnike jezikoslovce 47 radnih mjesta, za prevoditelje pisanih tekstova 70 radnih mjesta, a za konferencijske, simultane prevoditelje 35 radnih mjesta.

EPSO je također objavio da se ostali natječaji – za Hrvate koji u institucijama EU ne žele raditi kao prevoditelji nego kao stručnjaci, administratori, savjetnici, voditelji odjela i slično – mogu očekivati kasnije tijekom ove i sljedeće godine.

Unutar institucija Europske unije postoje radna mjesta u kategorizaciji od AD5 do AD16 (AD označava pojam administrator, a veći broj označava složenija i bolje plaćena radna mjesta). U ovom prvom natječaju za Hrvate se otvaraju radna mjesta s pozicijom AD5 i AD7. U ovoj potonjoj početna plaća je 5568,11 eura i može rasti do 6299,95 eura, a u ovoj prethodnoj poziciji početna plaća je 4349,59 eura i može rasti do 4921,28 eura. Povrh toga, zaposlenici imaju pravo na dodatke i posebne naknade, kao što je dodatak za bračnog druga, naknada za odvojeni život i slično.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 80

KO
korisnik2
12:32 24.06.2012.

evo nase ministrice spoljasnjih poslova. jel da je lep kostimic? uf. jos jedan uspjeh vesne pusic. radna mjesta, ne kostimic.

CA
cactus
13:04 24.06.2012.

i ovog ljeta stiže "ustaška dijaspora" spašavati ekonomiju "komunističke" Hrvatske, bijednici crveni

OB
-obrisani-
10:31 24.06.2012.

Čačić ostaje zasigurno u Hrvatskoj, ovdje može više ukrasti, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,