Moja poduzetna Hrvatska

Chef Dario Lide oduševio istarskim fužima i plodovima mora

Foto: Facebook/Majstor kuhar
Dario Lide
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Moja poduzetna Hrvatska
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Moja poduzetna Hrvatska
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Moja poduzetna Hrvatska
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Moja poduzetna Hrvatska
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Moja poduzetna Hrvatska
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Moja poduzetna Hrvatska
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Moja poduzetna Hrvatska
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Moja poduzetna Hrvatska
03.07.2016.
u 22:12
Labin se pokazao jednim od ljepših gradova u kojima smo imali priliku kuhati, a večerašnje je izdanje jedno od pozitivnijih iskustava u kojima smo imali prilike sudjelovati, komentirao je Lide.
Pogledaj originalni članak

Labinskom izdanju Festivala poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) održanom u subotu pridružila se i tvrtka Majstor kuhar iza koje stoji cijenjeni hrvatski gastro – chef, Branko Ognjenović.

Ovog puta nepca okupljenih razveselile su Ognjenovićeve mlade snage na čelu s Dariom Lidom koji se na poziv organizatora Večernjeg lista, 24sata i Poslovnog dnevnika rado odazvao jer smatra da su manifestacije poput ove idealna prilika da se promovira hrvatska gastronomska ponuda, nadaleko poznata po svojoj raznolikosti. 

Pripremali su se istarski fuži s umakom od kozica, dagnji, hobotnice, lignji, sipe i škampi, i to u 500 porcija. Recept je vrlo jednostavan: osnova dobrog jela su luk i češnjak koji se preprže na ulju. Kada dobiju zlatnu boju, dodaju im se plodovi mora te se nakon kratkog kuhanja sve zalije bijelim vinom i rajčicom. Pred kraj kuhanja na red dolazi peršin, a okus je upotpunila  domaća istarska tjestenina. 

„Naš je cilj razveseliti ljude dobrim okusima, a Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova nam to omogućava. Labin se pokazao jednim od ljepših gradova u kojima smo imali priliku kuhati, a večerašnje je izdanje jedno od pozitivnijih iskustava u kojima smo imali prilike sudjelovati“, komentirao je Lide. 

>>Branko Ognjenović pripremio riblju gregadu u Supetru i razveselio nepca prisutnih

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.