ZAGREBAČKA BANKA

Franjo Luković nakon 23 godine ide iz Zabe, zamijenit će ga M. Živaljić

Foto: import
Franjo Luković nakon 23 godine ide iz Zabe, zamijenit će ga M. Živaljić
24.01.2014.
u 18:04
U tijeku je redovit proces konzultacija i priprema za imenovanje uprave Zagrebačke banke u idućem mandatu, javljaju iz Zagrebačke banke.
Pogledaj originalni članak

Nakon 23 godine provedene u Zagrebačkoj banci, s njezine čelne pozicije odlazi Franjo Luković.

– U tijeku je redovit proces konzultacija i priprema za imenovanje uprave Zagrebačke banke u idućem mandatu, koji će početi u veljači 2015., nakon isteka tekućeg mandata uprave – odgovor je banke.

Luković i njegov dugogodišnji suradnik Milivoj Goldštajn odlaze iz uprave. Na čelnu poziciju trebao bi prema najavama doći Miljenko Živaljić, a umjesto Goldštajna Marko Remenar

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
18:47 24.01.2014.

Kad je Tuđman čuo da je Luković predsjednik Uprave ZaBa odmah je tražio da ga se smijeni, da bi dobio odgovor da je ZaBa privatitirana dva dana ranije. Eto, u ovoj državi UDBa ima i vlastitu banku.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
18:49 24.01.2014.

S obzirom da je ZaBa ima udjele u vlasništvu u svim tiskanim medijima u RH, osim u Večernjaku, a koji su gubitaši biti će zanimljivo vidjeti i politiku nove uprave prema Yutarnjem, NL, Glasu istre, Glasu Slavonije..

M3
Miške 3
18:43 24.01.2014.

Luković je prije toga bio direktor JUBOGANKE u Zagrebu. Dok je on bio direktor Zagrebačke banke, ostvarena je pljačka stoljeća na način da je prodata Talijanima sa gubitkom od 15 mililjardi € ( po nekima od 10 milijardi €)na štetu proračuna RH i time počeo propast Hrvatske . Dug SFRJ 1979 bio je ( preračunat) 15 miljardi €. Ni Marinko Filipović, ni Luković, ni Prka, ni Leko, nisu nikad za to odgovarali, niti je ijedna stranka ili saborski zastupnik pokrenuo to pitanje. Ni DORH.