opet u igri

Generaliju ukinuta kazna, ponovno može izdavati zelenu kartu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Generaliju ukinuta kazna, ponovno može izdavati zelenu kartu
28.10.2013.
u 21:30
Konkurencija se uzbunila iako Generali drži tek 2,54 posto tržišta autoosiguranja i 74 milijuna kuna premije od ukupno 2,9 milijardi kn
Pogledaj originalni članak

Ukinuta je kazna koju je Hrvatski ured za osiguranje nametnuo Generali osiguranju zbog kampanje u kojoj su reklamirali 23 posto jeftinije obvezno autoosiguranje. Zabrana izdavanja zelene karte trajala je gotovo mjesec dana i u tom je razdoblju osiguravatelju koji je na tržište unio nadu u liberalizaciju cijena praktički bilo onemogućeno ugovaranje autoosiguranja s obzirom na to da osiguranici baš i ne hrle ugovoriti osiguranje bez zelene karte.

– Upravni odbor HUO-a na sjednici održanoj 25. listopada donio je jednoglasnu odluku o stavljanju izvan snage odluke o oduzimanju ovlasti za izdavanje zelene karte Generali osiguranju – potvrdili su i u Generaliju te najavili da nastavljaju distribuciju zelene karte.

Kazni HUO-a prethodilo je i upozorenje Hanfe o nepravilnostima u oglašavanju. Supervizor je zamjerio da informacija o 23 posto nižoj cijeni ne daje objašnjenje u odnosu na koju se cijenu popust obračunava, nakon čega je osiguravatelj prilagodio i marketinške aktivnosti. Konkurenciji, jer u Upravnom odboru HUO-a koji je donio odluku o kazni sjede predstavnici osiguravatelja, očito se nije svidio Generalijev plan da zagrize u malo veći tržišni udio iako drži samo 2,54% autoosiguranja i 74 mil. kn premije od ukupno 2,9 milijardi. Nekorektno oglašavanje, jasno je, ne vole ni potrošači, no vole niže cijene i nadaju se da će konačno, ulaskom u EU, i u segmentu autoosiguranja doći do dugo čekanog pada cijena. No kazna nije bila poruka samo Generaliju nego i svakom drugom društvu koje bi se usudilo izaći s nižom cijenom.

>>Do 23% niža cijena obveznog osiguranja u Generali osiguranju

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.