Objavljen natječaj Grada Zagreba za poticanje razvoja turizma

Grad Zagreb Potporama za poticanje razvoja turizma utječe na rast cjelokupnog gospodarstva

Foto: Tour of Croatia: KL – PHOTO
Grad Zagreb Potporama za poticanje razvoja turizma utječe na rast cjelokupnog gospodarstva
23.03.2016.
u 14:10
Pogledaj originalni članak

Grad Zagreb se konstantno razvija i postaje nezaobilaznom turističkom, kulturnom, sportskom i kongresnom destinacijom. Iz mjeseca u mjesec bilježi konkretne rezultate mjerljive dvoznamenkastim porastom dolazaka i noćenja, ali i primljenih priznanja i nagrada. On spaja šarm srednjoeuropskog grada s mediteranskim načinom života. Živi na trgovima, parkovima, ulicama, u muzejima i galerijama te odiše tradicijom i toplinom...

Već godinama Grad Zagreb svojim financijskim potporama potiče razvoj turizma te sufinancira troškove perspektivnih programa i projekata. I ove godine je objavljen Javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za poticanje razvoja turizma u Gradu Zagrebu. Detalji vezani uz prihvatljive aktivnosti, troškove te obrasci za prijavu na natječaj su dostupni putem službenih stranica Grada Zagreba.

Veseli činjenica da su mnogi uspješni projekti realizirani korištenjem upravo ovih potpora. A kako su konkretni uspjesi najbolja motivacija, donosimo iskustva dvaju korisnika, Ira Payer i Vladimir Miholjević. Ira Payer je uz pomoć potpore provela čak 2 projekta: ZAGREB A LA CARTE – Projekt promocije tradicionalnih zagrebačkih jela kroz društvenu igru osmišljenu kao originalni suvenir grada Zagreba te Croatian design superstore – multifunkcionalnog dizajnerskog centra u Zagrebu kao turistička atrakcija s ciljem stvaranja sinergije kulturno-kreativne i turističke industrije.

O realiziranim projektima Ira je izjavila „U projekte smo uložili zaista puno truda i autorskog rada. Nakon višemjesečnog rada na kreativnim turističkim konceptima puno nam je značila podrška koju smo dobili od Grada Zagreba. Naši projekti su održivi i u budućnosti će imati "zdrav život”, a primarno su namijenjeni turistima kojih je sve više u našem gradu. Naša cjelokupna proizvodnja je odrađena u Zagrebu čime je potpora indirektno utjecala i na pozitivno poslovanje naših partnera.“

Korisnik Vladimir Miholjević je koristio Potporu za projekt Tour of Croatia - Međunarodnu etapnu biciklističku utrku. O važnosti potpore je istaknuo: „Projekt smo pripremali dvije godine te smo u njegovu realizaciju uložili mnogo rada i truda, a sve u cilju povezivanja i promoviranja urbanih i prirodnih ljepota. Primljena potpora nam je pomogla u smislu podizanja projekta na jedan viši, kvalitetniji i reprezentativniji nivo“.

Spomenuti projekti, kao i oni koje ovdje nismo naveli, uvelike utječu na pozicioniranje Zagreba kao atraktivne turističke destinacije te predstavljaju kariku koja ubrzava rast cjelokupnog gospodarstva. Na natječaju objavljenom u 2015. godini sudjelovao je ukupno 31 korisnik, dok je ukupni financijski fond iznosio 626.650,00 kn.

Potaknuti pozitivnim pričama i efektima realiziranih projekata veselimo se novim prijavama marljivih i poduzetnih ljudi kojima će Potpora zasigurno biti „vjetar u leđa“ pri realizaciji projekata iz područja razvoj turizma u Gradu Zagrebu.

Pogledajte na vecernji.hr