nerealna očekivanja

Hrvati će plin plaćati 2 kune, kaže Vrdoljak. Stručnjaci se ne slažu

Foto: Thinkstock
Hrvati će plin plaćati 2 kune, kaže Vrdoljak. Stručnjaci se ne slažu
04.02.2013.
u 08:00
Najava ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da će u roku od dvije godine Hrvatska imati najjeftiniji plin u Europskoj uniji s cijenom ne većom od dvije kune po kubnom metru, energetski stručnjaci smatraju teško ostvarivom
Pogledaj originalni članak

Najava ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da će u roku od dvije godine Hrvatska imati najjeftiniji plin u Europskoj uniji s cijenom ne većom od dvije kune po kubnom metru, energetski stručnjaci smatraju teško ostvarivom, piše Poslovni dnevnik.

"Cijena plina od dvije kune za kubik je moguća samo ako u Hrvatsku uspijemo dopremiti plin nekog američkog proizvođača, a što mi se ne čini realno. Tamo se upotrebljava tehnologija koja omogućava tako nisku temeljnu cijenu plina, da bi tržišna mogla iznositi dvije kune", smatra Miljenko Šunić, predsjednik Hrvatske stručne udruge za plin.

Svjestan je da je cijena tog energenta trenutno previsoka za industriju, no smatra i da preniska cijena, ako nije tržišna, donosi više štete nego koristi. Zašto? Doznajte ovdje: 'Nerealno je da ćemo plin plaćati 2 kn'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

FR
friz
09:18 04.02.2013.

živi bili pa vidjeli!Ali mislim da je to predizborni spin!Sada kada se vidjelo da narod prelazi na drva,tamo gdje god može,što se može i dokazati,ali se o tome ne želi-smije govoriti,najave da će plin pojeftiniti,je običan SPIN!!Pa zašto ga je trebalo i poskupljivati kada se moglo realno očekivati da će potrošnja padati???Nekima na vlasti još uviek nije jasno da nared jednostavno NEMA NOVACA za osnovne stvari.Sada kada su nas prisilili da štedimo,sada im se to ne sviđa jer realno pada promet u trgovinama,u potrošnji energenata itd...Iz svega ovoga narod je izvukao "pouku" pa pazi koliko i na što troši.I ja sam osobno,jer mogu prešao na loženjedrvima i čisto mi je dobro.Ne mislom se vratiti na plin,da i stave cijenu 2 kune,jer koliko imam iskustva,brzo će vratiti cijene na iznad 3,70.Tko nije lijen i malo razmišlja,osigurati će si drva po ljeti koliko mu treba,naravno ako može ložiti,tj.ako ima dimnjak za to.Ili će ako ima mogučnosti po zimi živjeti u klijeti ili vikendici,na selu i ušparati ložeći na drva.

IG
igorl
11:01 04.02.2013.

Da je cijena za kubik plina jeftinija u americi jer tamo imaju tehnologiju koja to omoucava moze reci samo ser*** na kubik. Osim ako ne misli pri tome na njihove nosace aviona koji otmu plin i naftu ekipi, pa je n moraju platiti :) I.

JS
ja sam gladan
09:24 04.02.2013.

Da nije Linić dao INU za vrečicu bombona, danas smo mogli imati svoj domaći plin! Plina ima na nalazištu Dravica toliko da bi se moglo osigurati 80% domaćeg plina. Ali stari crveni knjigovođa i danas voli 505 sa crtom i prodaje sve kaj nam je još ostalo! A ovaj drugi tsunami gospodarstveni ministar samo trkelja bez veze!