Kabul

Hrvatskom gospodarstvu otvorena vrata afganistanskog tržišta

Foto: Boris Šćitar/Pixsell
Hrvatskom gospodarstvu otvorena vrata afganistanskog tržišta
12.07.2010.
u 11:29
Hrvatska je među samo šest država s licencijom za pristup svim natječajima u Islamskoj Republici Afganistan. Do sada su je imali SAD, Kanada, Pakistan, Rusija i Indija.
Pogledaj originalni članak

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem sutra službeno otvara predstavništvo HGK u Kabulu. Hrvatska je, doznajemo, među samo šest država s licencijom za pristup svim natječajima u toj zemlji, koju do sada imaju SAD, Kanada, Pakistan, Rusija i Indija.

Afganistan je zemlja s velikim investicijskim potencijalima, otvorena za ulazak stranih kompanija, u kojoj nedostaje svih vrsta roba, priopćili su iz HGK ističući kako se gospodarsko izaslanstvo, koje čine predstavnici 11 tvrtki, već danas sastaje s predstavnicima ministarstava gospodarstva, energetike, obrane i unutarnjih poslova te s predstavnicima Afganistanske trgovinske i industrijske komore ACCI, čiji će predsjednik prigodom otvaranja predstavništva predsjedniku HGK uručiti dozvolu za rad.

U sklopu Hrvatsko-afganistanskoga gospodarskog foruma svakoj hrvatskoj tvrtki u Kabulu osiguran je razgovor s potencijalnim poslovnim partnerom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MP
Mr.Pravda
18:51 12.07.2010.

bijeda i neimastina koja je tamo,dobra je za sadnju limuna..

Avatar sebastian
sebastian
07:28 13.07.2010.

Kakva potez, sad Hrvati imaju partnera za eksport, neznam samo kako ce ti placati, mozda isto sa obaveznicama kao Suker, to najbolje zna....!!!!

Avatar sebastian
sebastian
07:31 13.07.2010.

Da to nesto valja, to bi vec davno druge zemlje pokrile potraznju, ne b i bilo vise mjesta za bananu HR, kako kaze imaju licencu, mogao sam im ja licencu izpostaviti, samo moraju gledati dali su bili kod biljeznika inace im ta licenca ne vrijedi........