Širenje poslovanja

InterCapital nudi novu uslugu - osiguranje i reosiguranje

Foto: Ivica Galović
InterCapital nudi novu uslugu - osiguranje i reosiguranje
15.04.2010.
u 13:10
S potencijalnim klijentima već se razgovara kako bi se na tržištu ponudili inovativni proizvodi, a koji se trenutačno ne nude ili se nude u malim količinama na domaćem tržištu.
Pogledaj originalni članak

Investicijsko društvo Intercapital širi svoje poslovanje na posao posredovanja u osiguranju i reosiguranju. Ta, prije svega javnosti poznata tvrtka u poslovima na tržištu kapitala odlučila je zbog stanja na tržištu redefinirati svoj biznis. Tako su, primjerice, trgovanje vrijednosnicama većinom orijentirali na zapadna tržišta, a sada i poslovanje proširili na osiguranje i reosiguranje.

- Trenutačno je na domaćem tržištu registrirano 27 posrednika, no sigurni smo da ima mjesta i za njih više - rekao je Ivica Vučetić iz Intercapital riska na konferenciji za novinstvo.

Dodaje kako je, primjerice, u Sloveniji registrirano 80 posrednika, u Slovačkoj 300. Također, kod nas se tek samo tri posto premije ostvaruje preko posrednika, dok je na zapadu to i iznad 50 posto. Izvršni direktor Intercapital riska Krešimir Tomašić potvrđuje da se već razgovara s klijentima, kako s tvrtkama tako i osiguravajućim društvima, kako bi se na tržištu ponudili inovativni proizvodi, a koji se trenutačno ne nude ili se nude u malim količinama na domaćem tržištu.

Primjerice, postoji niz osiguranja za financijske usluge, pa tako bi tvrtke mogle češće osiguravati svoju dobit ako se zbog nekog štetnog događaja proizvodnja zaustavi. Postoje i usluge kojima se pojedinci mogu zaštiti izlaskom na tržište kapitala. Zbog toga, smatra Tomašić, postoji niz područja novih osiguranja za klijente i ponude za domaća osiguravajuća društva, no i dodaje da isto tako, ako ne bude interesa za pojedinom uslugom među domaćim osiguravajućim društvima, mogu je tražiti na stranom tržištu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.