INVESTICIJA

Lipičani dobili hladnjaču vrijednu 5 milijuna eura

Foto: Željko Gašparović
Lipičani dobili hladnjaču vrijednu 5 milijuna eura
06.10.2014.
u 13:56
Uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića te predstavnike splitske tvrtke Frutarije, otvorenju je nazočio i ruski investitor Andrej Tsitrinovich
Pogledaj originalni članak

Sedam mjeseci nakon polaganja kamena temeljca, u Lipiku je otvorena najveća ULO (Ultra light oxygen) hladnjača u zapadnoj Slavoniji. Uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića te predstavnike splitske tvrtke Frutarije, otvorenju je nazočio i ruski investitor Andrej Tsitrinovich. Naime, Frutarija je u hrvatskom-ruskom vlasništvu, a bavi se otkupom, skladištenjem i prodajom voća te proizvodnjom prirodnih sokova.

- Dragi mi je što sam u mogućnosti uložiti svoj novac u državu koja mi se posebno sviđa – rekao je Tsitrinovich.

U gradnju i opremanje hladnjače uloženo je tri milijuna eura, a trenutačna vrijednost objekta danas je pet milijuna eura. Njezinom gradnjom stvoreni su uvjeti za razvoj voćarstva u ličkom kraju, pa i šire. ULO hladnjača u Lipiku ima kapacitet od tri milijuna kilograma voća i deset zaposlenih radnika, a u planu je zapošljavanje još sedam. Osim voća, u hladnjači će biti pripremljeno godišnje i 4,5 tisuće tona povrća namijenjenog tržištu. Investiciju je financirao hrvatsko-ruski konzorcij, a 500 tisuća eura osigurano je iz IPARD-a - Fonda Europske unije.

>> Hladnjača 'Frutarije' spremna za prihvat voća

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.