Nakon višemjesečnih pregovora

Mercator preuzeo Gucićev Getro!

Foto: Arhiva VL
Mercator preuzeo Gucićev Getro!
18.12.2009.
u 17:09
Spajanjem operacija Mercatora i Getroa nastat će drugi po veličini maloprodajni lanac u Hrvatskoj s procijenjenim tržišnim udjelom između osam i devet posto te s više od 4500 zaposlenih.
Pogledaj originalni članak

Napokon je potvrđeno ono o čemu se mjesecima nagađalo. Vjekoslav Gucić, vlasnik Getroa, prodao je svoj trgovački lanac slovenskom Mercatoru, priopćili su iz Zagrebačke banke.

Nakon uspješno organiziranoga prodajnog procesa koji je privukao velik interes domaćih i stranih strateških i financijskih ulagača, te intenzivnih pregovora s odabranim ponuđačima u posljednjih nekoliko mjeseci, Mercator-H preuzima Gucićevo poslovanje, opremu, brend i robnu marku "Getro", kao i sve zaposlenike, ali će Getro svoje nekretnine Mercatoru dati tek u najam.

Strateško povezivanje, naime, uključuje dugoročni poslovni najam svih 16 Getroovih trgovačkih centara i drugih poslovnih objekata ukupne površine više od 110.000 m2.

U okviru transakcije, postignut je i dogovor o ispunjenju obveza prema dobavljačima. Mercator je već od 2000. godine prisutan na hrvatskom maloprodajnom tržištu, na kojem zapošljava više od 3000 ljudi. Spajanjem operacija Mercatora-H i Getroa nastat će drugi po veličini maloprodajni lanac u Hrvatskoj s procijenjenim tržišnim udjelom između osam i devet posto te s više od 4500 zaposlenih.

Mercator će tako proširiti svoje poslovanje u Hrvatskoj na lokacije na kojima do sada nije bio prisutan i dodatno ojačati svoju poziciju vodećeg maloprodajnog lanca u regiji. Prodajni proces uspješno su organizirali Zagrebačka banka i odvjetničko društvo Hanžeković, Radaković & Partneri, a sukladno dogovoru kupca i prodavatelja, financijski parametri transakcije su povjerljivi.

- Osim što ova transakcija predstavlja uspješan primjer strateškog partnerstva u industriji koja je značajno pogođena trenutačnom gospodarskom krizom, ovo je ujedno i odličan primjer regionalne suradnje i vraćanja povjerenja ulagača u domaće gospodarske subjekte - ističe se u priopćenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

OB
-obrisani-
17:31 18.12.2009.

Dakle,osim Mercatora,odsad zaobilaziti i Getro !!

OB
-obrisani-
17:48 18.12.2009.

8.12.2009. u 17:45h brathrvat je napisao/la: Konzum neće dugo jer je srastao na kredu kak i Pevec! Nemreju rvacke firme konkurirat europskima pogotovo ako će Rvacka ući u EU. ++++++++++++++++++++++++++ Opet trkeljaš i nemaš veze sa mozgom.Prije će propasti Mercator i to 3 x,nego Konzum koji ima glavninu mesne industrije u RH ((Belje,Vrbovec),Jamnicu,uljaru i još niz poljoprivrednih i prehrambenih resusra te tvornice u inozemstvu.

KA
Karla
18:09 18.12.2009.

pa pa Getro! Odsad kupujem samo u Konzumu!