Širenje u regiji

Mercator u Crnoj Gori preuzeo Pantomarket i Plus Commerce

Foto: Pixsell
Mercator u Crnoj Gori preuzeo Pantomarket i Plus Commerce
01.07.2010.
u 13:46
Vrijednost strateškog povezivanja, koje je Mercatoru donijelo tržišni udjel od 20 posto i lidersku poziciju na crnogorskom tržištu, iznosi oko 30 milijuna eura.
Pogledaj originalni članak

Slovenski Mercator na crnogorskom se tržištu strateški povezao s trgovačkim lancima Pantomarket i Plus Commerce. Vrijednost strateškog povezivanja, koje je Mercatoru donijelo tržišni udjel od 20 posto i lidersku poziciju na crnogorskom tržištu, iznosi oko 30 milijuna eura.

- Grupa Mercator na tržištima jugoistočne Europe posluje s više formata i brandova, tako da se u Crnoj Gori, sada pored Mercator Mexa, uvodi i brand Roda - kazala je Stanka Čurović, pomoćnica predsjednika uprave Grupe Mercator, ističući da će Mercator Mex i Roda omogućiti prilagođavanje Mercatorove ponude potrebama potrošača, kupovnoj moći i specifičnostima lokalnog tržišta.

U Sloveniji je Mercator vodeći trgovac, u Srbiji i Hrvatskoj drugi, u BiH treći, a u Albaniji i Bugarskoj 2009. otvoreni su prvi objekti. Strateško povezivanje s Pantomarketom i Plus Commercom donijelo mu je pak, doznajemo, mrežu od 90 maloprodajnih objekata ukupne površine 40.000 četvornih metara s oko 1700 zaposlenih, čime je, osim vodećeg trgovca, postao i jedan od najvećih poslodavaca u Crnoj Gori. 

- Drago mi je što smo u uvjetima krize pronašli pravog partnera. Naši potrošači i dalje će biti u prilici kupovati proizvode iz naše proizvodnje, a strateškim smo partnerstvom, uvjeren sam, osigurali i dugoročni plasman naše proizvodnje na domaćem i tržištima regije - rekao je Panto Vučurović, vlasnik trgovačkog lanca Pantomarket i većinski vlasnik Plus Commerca.

Grupa Mercator kompanija je sa 22.000 zaposlenih. Sa 1400 prodajnih objekata u regiji, ukupne površine 1,2 milijuna četvornih metara, najveći je trgovac prehrambenim proizvodima u jugoistočnoj Europi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.