PROMO

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2019. godinu

Foto: Marin Tironi/Pixsell
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2019. godinu
19.12.2019.
u 15:34
Tvrtke u Hrvatskoj polako uviđaju da mogu napredovati samo ako razvijaju potencijal svojih zaposlenika
Pogledaj originalni članak

U svrhu poticanja poslodavaca na promišljanje kako biti kvalitetan partner zaposlenicima te osigurati zaposlenicima više od propisanih radnih uvjeta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je, drugu godinu za redom, priznanje „Poslodavac prijatelj obitelji“ odabranim poduzećima s najkvalitetnijim rješenjima u postizanju prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima. Sudjelovanjem u projektu te dodatnim pogodnostima koje poslodavci osiguravaju zaposlenicima, podiže se svijest o važnosti potreba društva i zaposlenika te se kroz kvalitetne programe skrbi za zaposlenike i inovativna rješenja podiže kvaliteta poslovanja. Cilj projekta je senzibilizacija poslodavaca i javnosti za razumijevanje potreba zaposlenih majki i očeva, poticanje društva na zaštitu i osnaživanje obitelji te isticanje pozitivnih mjera koje poslodavci provode, a usmjerene su na poboljšanje kvalitete života zaposlenika. Također, javnom pohvalom poslodavaca i isticanjem primjera dobre prakse potiču se i drugi poslodavci na kreiranje i primjenu rješenja, odnosno razvoj nefinancijskog dijela poslovanja, kojima se stvara prijateljsko i poticajno okruženje za zaposlenike i njihove obitelji.

Svečana dodjela priznanja održana je 17. prosinca 2019. u Plaza Event Centru u Zagrebu. U kategoriji velikih poduzeća priznanje je dodijeljeno poslodavcu Privredna banka Zagreb d.d.. U kategoriji srednjih poduzeća priznanje je dodijeljeno 24sata d.o.o., LAKA SPIKA d.o.o. primili su priznanje u kategoriji malih poduzeća, a Megatrend poslovne usluge d.o.o. u kategoriji mikro poduzeća.

Podržavajući roditelje gradimo ljudski kapital i stvaramo čvrste osnove za napredak i rast cjelokupnog društva. Poticanje društveno odgovornog poslovanja kod poslodavaca koji prepoznaju direktnu povezanost usklađenog obiteljskog života s radnim potencijalom i učinkom svojih zaposlenika, trajno je opredjeljenje Vlade RH i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, usmjereno na dugoročne pozitivne učinke na zaposlenike, obitelj i poslodavce.

Tvrtke u Hrvatskoj polako uviđaju da mogu napredovati samo ako razvijaju potencijal svojih zaposlenika. Ravnoteža privatnog i poslovnog života veliki je izazov za zaposlenike te radnici pri odabiru posla sve više gledaju dodatne pogodnosti koje mogu dobiti od poslodavaca. Iz tog razloga uspješne tvrtke nude sve više pogodnosti svojim radnicima kako bi ih zadržale i motivirale, a radna kultura i trendovi na radnom mjestu polako se mijenjaju. Naravno, prostora za napredak uvijek ima – rekla je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc., Vesna Bedeković.

Pogledajte na vecernji.hr